Antena Căutare

Soarta Legii Educatiei se decide dupa motiune

Guvernul se va reuni in sedinta dupa dezbaterea motiunii de cenzura depusa de catre opozitie, pentru a stabili forma finala a proiectului Legii Educatiei, pentru care intentioneaza sa isi angajeze raspunderea in Parlament.



Au fost analizate in total 362 de amendamente, dintre care 271 depuse la Camera Deputatilor si 91 inregistrate la Senat. Dintre cele 362 de amendamente depuse in total de senatori si deputati, 170 apartin parlamentarilor PSD-PC, 96 parlamentarilor PNL, 53 reprezentantilor PDL, 32 parlamentarilor UDMR si 11 au fost initiate de independenti.

"Amendamentele care urmaresc conceptia de modernizare a educatiei asumata de Guvern vor fi luate in considerare. Guvernul se va reuni intr-o noua sedinta miercuri, cand va adopta forma finala a Legii Educatiei Nationale. Pana atunci, amendamentele vor fi analizate in continuare de Ministerul Educatiei dupa principiile discutate in Guvern, care au la baza Pactul National pentru Educatie", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Proiectul, in forma finala, va fi transmis Parlamentului joi, iar Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament la 28 octombrie, pentru proiectul Legii Educatiei.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Udrea sustine ca PD-L incearca sa impiedice protestele din ziua motiunii... SPECIAL: Stenogramele, arme politice?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x