Antena Căutare

Sondaj CSOP: Increderea in clasa politica, la 10%. Ponta - 23%, Antonescu - 21%, Basescu -18%

CSOP, una dintre principalele companii de cercetare de piata din Romania, a dat publicitatii rezultatele unui sondaj realizat inaintea izbucnirii amplelor proteste de strada ce au cuprins Romania de aproape o saptamana.

Barometrul de opinie arata ca increderea romanilor in clasa politica a scazut dramatic, pana la 10%. Iar in ceea ce priveste intenstiile de vot, Uniunea Social-Liberala (USL) a ajuns sub pragul psihologic de 50%, in timp ce PDL trece timid de 20%.

Romanii au cea mai mare incredere in guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu (26%), presedintele PSD, Victor Ponta (23%), presedintele PNL, Crin Antonescu (21%), urmat de presedintele Traian Basescu, cu 18%.

Potrivit CSOP, Emil Boc este la egalitate cu Adrian Nastase, cu 15%, iar Elena Udrea are o cota de 14%, la fel ca Vasile Blaga. Fostul presedinte al Senatului si candidat la presedintia Romaniei, Mircea Geoana are si el 14%

Daca clasa politica a ajuns la 10%, Biserica si Armata continua sa se bucure de increderea romanilor, cu 63% si, respectiv, 47%.

Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 1033 de persoane, in perioada 20 - 30 decembrie 2011.

Foto: Intactimages

Crin Antonescu: Puterea actuala nu e incurabila... Crin Antonescu: "Guvernul considera ca Romania este in stabilitate acum"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x