Antena Căutare

Stefan Danila, numit sef al Statului Major General

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul privind numirea generalului-maior Stefan Danila in functia de sef al Statului Major General. Acesta va fi investit in functie in cadrul unei ceremonii care va avea loc marti, la sediul Ministerului Apararii Nationale, in prezenta presedintelui.

"Marti, 28 decembrie, incepand cu ora 11.00, la sediul Ministerului Apararii Nationale se va desfasura ceremonia militara prilejuita de investirea generalului-maior Stefan Danila in functia de sef al Statului Major General",


La ceremonia de investire in functie a sefului SMG urmeaza sa participe si presedintele Traian Basescu, potrivit programului sefului statului anuntat de Administratia Prezidentiala.

Potrivit site-ului SMG, Stefan Danila are 45 de ani si este unul dintre cei mai tineri generali din Armata Romana. Acesta este casatorit si are o fiica. Danila s-a nascut la 14 mai 1965 si a absolvit Liceul Militar "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc, dupa care a urmat cursurile Scolii Militare de Ofiteri de Aviatie "Aurel Vlaicu" si a devenit pilot militar.

Intre anii 2005-2008, a indeplinit functia de sef sectie metodica pregatirii de zbor in Statul Major al Fortelor Aeriene. In aprilie 2008, a fost numit comandant al Bazei 95 Aeriene, iar in septembrie, acelasi an, comandant al Bazei (Flotilei) 90 Transport Aerian.

A obtinut succesiv calificarile de pilot si instructor de zbor pe avionul de lupta, iar din anul 2009 a inceput zborul pe avionul de transport C-130 Hercules. La 25 octombrie 2009, a fost avansat la gradul de general de flotila aeriana. Danila a fost din nou inaintat in grad la 29 noiembrie 2010. De la 1 octombrie 2010, a inceput activitatea in Statul Major General.

Stefan Danila a primit de-a lungul timpului mai multe decoratii, cele mai imporante fiind Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler si Ordinul "Virtutea aeronautica" in grad de Cavaler.

Mandatul amiralului Gheorghe Marin la conducerea SMG a fost prelungit in vara lui 2010 si se incheie la 1 ianuarie 2011. In varsta de 58 de ani, amiralul Gheorghe Marin a fost numit, la 13 septembrie 2006, in functia de sef al Statului Major General al Armatei Romane, prin decret semnat de presedintele Traian Basescu. Seful SMG a fost coleg de facultate cu seful statului la Institutul de Marina "Mircea Cel Batran".

Foto: defense.ro

Crin Antonescu: Sugerez o alianta PNL - PSD. Trebuie sa constituim o forta politica majora... Traian Igas: "2011, anul in care Romania va intra in spatiul Schengen"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x