Căutare Live

Surse: Sorin Apostu si-a dat demisia din functia de primar al Clujului

Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, si-a dat demisia din functie, astazi, conform unor surse administrative si politice, citate de Hotnews. Demisia urmeaza sa fie inregistrata la Primaria municipiului Cluj-Napoca.

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, de catre Curtea de Apel Cluj. Cei doi au facut recurs la masura arestarii preventive, insa instanta suprema le-a respins solicitarile. Ulterior, mandatele de arestare le-au fost prelungite.


Sorin Apostu, sotia acestuia, avocatul Monica Apostu, si oamenii de afaceri Calin Stoia si Aspazia Droniuc au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj. Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Cluj, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, fals si primire de foloase necuvenite.

Potrivit unor surse judiciare, din acest dosar a mai fost disjuns un dosar in care sunt cercetati, printre altii, arhitectul clujean Bogdan Petrina, Mustaffa Bekar (om de afaceri turc, asociat la KIAT SRL), Simion Muresan, asociat la Electrogrup, Marin Stancu, liderul cultivatorilor de pepeni din Dabuleni, si Ioan Ploscar, angajat al Primariei Cluj-Napoca in postul de sofer al primarului.

Cei in cauza sunt cercetati penal pentru diverse fapte de coruptie. Conform surselor citate, Bogdan Petrina, prieten cu familia Apostu, este asociat la o firma de arhitectura considerata de procurorii DNA ca firma agreata de Sorin Apostu pentru realizarea proiectelor de arhitectura la marile proiecte imobiliare din oras, stadionul Cluj Arena, constructia unor hypermaket-uri sau ansambluri imobiliare.

Potrivit surselor citate, intre cei anchetati pentru complicitate la luare de mita este si soferul lui Apostu, Ioan Ploscar. Ploscar ar fi omul trimis de primar la Mustafa Bekar, om de afaceri turc si actionar la KIAT SRL, pentru a luat mita direct in numerar. Firma lui Mustafa Bekar a castigat in ultimii doi ani, in relatia cu Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj, doua contracte pentru repararea de drumuri, unul in valoare de 140 de milioane de euro si altul in valoare de 281 milioane de lei.

foto: Intact Images

Traian Basescu saluta semnarea protocolului privind ratificarea Tratatului fiscal... Premierul Ungureanu roaga USL sa semneze protocolul pentru Tratatul fiscal...
Ultimele știri