Antena Căutare

Teodor Baconschi, chirias de lux pe banii statului

Ajuns ministru de Externe, el si-a aprobat sa pastreze apartamentul din Paris pe care l-a ocupat ca ambasador

Ajuns celebru cu ocazia alegerilor prezidenţiale din 2009 cand, ambasador la Paris fiind, a fost acuzat ca a patentat votul la secunda si a rasturnat scorul in favoarea lui Traian Basescu, lui Teodor Baconschi, fost ministru de Externe intre timp, pare sa i se fi urcat celebritatea la cap. Ceea ar fi o posibila explicaţie pentru cheltuielile nejustificate din banii statului la care s-a dedulcit chiar daca nu mai reprezenta pe nimeni. La inceputul acestei luni, liberalii l-au acuzat pe Baconschi ca in ultima parte a misiunii sale ca ambasador la Paris a locuit intr- un apartament de lux pe care l-a pastrat si dupa ce a parasit postul.

"Dupa ce Teodor Baconschi si-a incheiat misiunea de ambasador al Romaniei la Paris si s-a intors la Bucuresti, timp de inca 10 luni, statul roman, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a platit in continuare chirie pentru apartamentul de lux in care a locuit in ultima parte a misiunii in Franţa. Evident, faţa de jaful din perioada guvernarii Boc, suma nu este mare. Este vorba de 78.000 de euro. Dar pentru ce s-au aruncat punctual acesti bani, pentru un apartament care a stat gol timp de 10 luni, suma este imensa si total nejustificata. Probabil MAE a platit aceasta suma pentru unul sau eventual doua weekend-uri petrecute de Baconschi la Paris dupa ce nu a mai fost ambasador", a declarat fostul premier Calin Popescu Tariceanu, la Scoala de vara a Organizatiei Femeilor Liberale.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Nedreptatile regimului Basescu: interdictia de a cumula salariul cu pensia in sistemul public... Dan Diaconescu a plecat in Germania, la Munchen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x