Antena Căutare

Teodor Baconschi: “Perspectivele economice ale Romaniei sunt incurajatoare”

Dupa doi ani de recesiune destul de severa, perspectivele economice ale Romaniei sunt cat se poate de incurajatoare, a declarat ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, intr-un interviu acordat cotidianului britanic Financial Times

Potrivit ministrului, exista semne pozitive vizibile, pe baza carora guvernul se asteapta la o crestere economica reala in anul in curs.

In acest context, a precizat Baconschi, pentru a consolida reformele intreprinse pana in prezent si a le proteja de posibile evolutii externe negative, Romania are in vedere un acord preventiv cu Fondul Monetar International, sprijinit de Uniunea Europeana.

"Ne aflam pe o cale buna de revenire economica, iar prognoza pentru acest an este chiar mai buna, asa incat cred ca partea cea mai grea a trecut", a sustinut seful diplomatiei romane, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca imbunatatirea ratei de absorbtie a fondurilor structurale comunitare reprezinta, cu certitudine, o prioritate majora a guvernului roman in acest an.

Teodor Baconschi s-a pronuntat, de asemenea, pentru revitalizarea Organizatiei pentru Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN), a carei presedintie este detinuta in 2011 de Romania si pe care aceasta ar dori sa o aduca mai aproape de Uniunea Europeana in unele proiecte comune.

In plus fata de pozitionarea strategica a statelor sale, regiunea Marii Negre este un punct nodal pentru coridoarele de transport si rutele comerciale, a explicat Baconschi. Aceasta regiune detine resurse naturale bogate, inclusiv energetice, motiv pentru care ar trebui sa atraga mai multa atentie din partea Uniunii Europene, a pledat in interviu ministrul roman de externe.

Sursa: jurnalul.ro

Ponta: Boc si Oprea i-au umilit pe pensionarii militari. Sa-si dea demisia!... Curtea Constitutionala, supercenzorul statal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x