Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Teodor Baconschi: "Postarea de pe blog a fost o greseala. Am platit pentru ea!"

Teodor Baconschi a declarat, marti, ca postarea de pe blogul sau in urma careia a fost demis din functie "a fost o greseala" si ca a "platit" pentru ea. “Sa spunem ca acea postare a fost o greseala. Am platit pentru ea. Sunt in situatia de a-mi scurta mandatul firesc. A fost si un atac informatic pe blogul meu”, a declarat fostul ministru de Externe.

"E bine ca om sa-ti recunosti greselile. Dar acumce am facut? Am folosit un epitet mai tare pentru o categorie de concetateni care a devstat magazinele de telefoane mobile sau florarii sau proprietati publice in centru. Nu asa se rezolva orice problema in societate. Ca om de dreapta sunt pentru apararea ordinii publice si a proprietatii private cu strictete. Pentru ca daca iesim si in loc sa ne spunem pasnic, legal punctul de vedere, absolut oricine poate sa o faca", a spus Baconschi.

"Mi s-a atribuit intentia de a pune acel epitet pe seama tuturor manifestantilor. Nici pomeneala. Am toata compasiunea, empatia, simaptia, pentru acei romani care au ajuns in situatia de a nu se descurca de pe o zi pe alta. Ei trebuie ajutati.

Vad ca subiectul asta ocupa inutil tot spatiul. Sa spunem ca acea postare a fost o greseala. Am platit pentru ea. Sunt in situatia de a-mi scurta mandatul firesc. A fost si un atac informatic pe blogul meu",
a mai afirmat fostul sef MAE.

Emil Boc a anuntat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la sedinta extraordinara a Parlamentului.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaratia jignitoare pe care ministrul a facut-o la adresa protestatarilor. Intr-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violenta si inepta".

In opinia sa, anul care incepe va fi crucial pentru Romania. "Optiunea e simpla: reforma, responsabilitate, siguranta sau regres, populism, domnia batei. Alegerea o va face insa Romania vrednica, Romania care munceste, Romania insetata de viitor, nu mahalaua violenta si inepta incolonata, ca minerii odinioara, in spatele mostenitorilor Securitatii", scria Baconschi pe blog.

Recomandari