Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Traian Basescu a respins propunerile de procuror general si de procuror-sef al DNA

Presedintele a respins propunerile facute de ministrul Justitiei pentru functiile de procuror general si de procuror-sef al DNA. Tiberiu Nitu si Ioan Irimie au fost cele doua nume transmise de Mona Pivniceru.

Tiberiu Nitu a fost propus de Mona Pivniceru pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pentru pozitia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, ministrul Justitiei l-a propus pe Ioan Irimie.

"Motivatia principala care a stat la baza deciziei domnului presedinte Traian Basescu este lipsa de transparenta a procesului de selectie organizat de Ministerul Justitiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un numar mai mare de procurori cu bune performante sa se inscrie la procesul de selectie", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de Mediafax.

Traian Basescu a precizat si in ce conditii va accepta, in viitor, propunerile facute de ministrul Justitiei: „este necesara revizuirea totala a procedurii de selectie a procurorilor care urmeaza a-i fi propusi pentru functii de conducere in Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si in Directia Nationala Anticoruptie".

Foto: Intact Images

Recomandari