Antena Căutare

Traian Basescu, atac la liderii politici: "Declaratiile antieuropene nu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei"

Traian Basescu a transmis, duminica, printr-un comunicat, ca declaratiile de natura "antieuropeana" nu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei, ca urmare a declaratiilor premierului Victor Ponta despre dreptul de veto al Romaniei.

Traian Basescu a declarat ca "regreta in mod profund iresponsabilitatea declaratiilor unor oficiali si politicieni romani, care pun interesul lor electoral si personal mai presus de interesul national".

Basescu a facut un apel la toti politicienii, sa nu mai faca astfel de "declaratii iresponsabile, care vulnerabilizeaza pozitia tarii noastre in cadrul negocierilor pentru urmatorul exercitiu bugetar al UE, 2014-2020, si care afecteaza grav imaginea Romaniei in plan international, cu efecte, in principal, asupra grupurilor de investitori".

De asemenea, presedintele "considera ca cel mai important argument in cadrul oricaror negocieri la nivelul Uniunii Europene il reprezinta un grad mare de absorbtie a fondurilor europene si invita institutiile responsabile sa faca toate demersurile pentru a creste nivelul de absorbtie, iar reprezentantilor Guvernului Romaniei le cere sa puna in aplicare de indata toate masurile solicitate de Comisia Europeana in vederea deblocarii programelor de finantare care se afla, in prezent, in situatia de pre-suspendare".

In final, Traian Basescu a facut un apel la partidele politice sa "nu implice UE si institutiile sale in jocul politic electoral intern".

Sursa: Antena3

Raed Arafat nu vrea sa fie ministru in viitorul Guvern: "Prefer partea pur tehnica, nu o pozitie de politician"... Plenul reunit al Parlamentului a fost convocat marti pentru mesajul lui Ponta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x