Antena Căutare

Traian Basescu: "Daca Ponta era ager, era premier"

Propunerea ca liderul PSD, Victor Ponta, sa preia functia de premier a fost facuta cu seriozitate si cu respectarea algoritmului de impartire a functiilor in USL, a aratat presedintele Traian Basescu, la postul public de televiziune. Seful statului a mai lasat sa se inteleaga ca i-ar fi convenit ca liderul social-democrat sa formeze un guvern in perioada de criza, pana la alegerile parlamentare. Basescu a subliniat in incheierea emisiunii ca "daca Ponta era ager, era premier".

Intrebat despre declaratiile liderilor USL pe tema consultarilor din 6 februarie de la Palatul Cotroceni, declaratii in care au fost catalogate discutiile drept neadevarate sau bascalie, presedintele Traian Basescu a raspuns indiferent de atmosfera de la consultari, nu sunt excluse responsabilitatea si seriozitatea.

"In principiu, domnul Ponta trebuie sa invete ca nu poti trai la nesfarsit din minciuna in politica. Si mai trebuie sa invete ca, atunci cand vii la presedinte, intalnirea nu este nici pentru bascalie, nici pentru orice altceva", a declarat seful statului. De asemenea, presedintele a mai spus ca verificat "pana la litera" transcriptul discutiilor din 6 februarie.

"Daca aceasta stenograma ni se pare Arici Pogonici sau cumva un text dintr-un ziar tabloid, va rog sa mai cititi o data. Este o discutie extrem de serioasa", a mai sustinut seful statului.

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca avea pregatite variante "in functie de reactiile partidelor" si ca i-a "prevenit" pe liderii PDL ca partidele vor fi invitate la consultari intr-o anumita ordine si ca ii va propune lui Victor Ponta sa fie premierul desemnat. Intrebat daca liderii PDL au fost de acord cu aceasta propunere, seful statului a raspuns: "Nu era problema lor".

Seful statului a explicat si de ce propunerea de a forma un guvern a fost adresata lui Victor Ponta si nu altor lideri ai USL.

"Daca i-as fi propus lui Crin Antonescu, imi spunea ca e neserioasa propunerea. Nu i-am propus pentru ca el este viitorul presedinte, dupa opinia lor. Celalalt (presedintele PC, Daniel Constantin - n.r.) e viitor ministru al economiei. Deci, ei si-au repartizat rolurile", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca nu stie daca nu i-ar fi convenit sa vada un guvern al USL instalat. "Sa vad ce ar fi facut in perioada de criza", a comentat seful statului.

Cat despre alegerea lui Mihai Razvan Ungureanu drept premier desemnat, presedintele a aratat ca aceasta varianta a sustinut in continuare ca aceasta varianta fost discutata cu Emil Boc inca din decembrie 2011.

"Cel care a parut a avea suportul PDL, fara rezerve si in conditiile in care si optiunea publica era pentru un prim-ministru neutru politic, era Mihai Razvan Ungureanu", a aratat seful statului.

Foto: Intactimages

Diaconescu: Este aproape exclus sa nu se decida pana la sfarsitul anului aderarea la Schengen... Vezi candidatii USL la Consiliile Judetene si primariile municipiilor resedinta de judet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x