Antena Căutare

Traian Basescu, despre Vila Dante: Ponta nu a putut sa intre pentru ca eu inotam

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca scandalul cu Vila Dante a inceput dupa ce SPP nu l-a lasat pe premierul Victor Ponta sa intre in incinta apartinand RA-APPS, pentru ca el inota in piscina complexului.

"Cand Ponta a vrut sa intre la Dante eu eram in piscina. De cand m-am operat in 2007, imi fac orele de inot acolo dimineata sau dupa-amiaza. Ponta a vrut sa vina o data si SPP i-a spus: . <cum, eu,="" gigi="" duru',="" premierul,="" nu="" pot="" intra?!=""> Si de atunci a facut un fix", a explicat Traian Basescu, adaugand ca Ponta "vroia sa se mute in Dante ca prim-ministru". De asemenea, Basescu a spus ca premierul Ponta trebuie sa prezinte o dovada scrisa ca Administratia Prezidentiala a solicitat RA-APPS sa pregateasca vila pentru a-i fi acordata ca resedinta la finalul mandatului, in 2014, pentru calitatea sa de fost sef al statului, adaugand insa ca nu exista un astfel de document deoarece Presedintia nu s-a ocupat niciodata si nu se ocupa cu astfel de lucruri. Potrivit lui Basescu, RA-APPS poate sa ofere unui fost sef de stat o locuinta de protocol numai in baza unei Hotarari de Guvern, care se face la momentul adecvat, dupa finalizarea mandatului prezidential.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai multi jurnalisti acreditati la Palatul Victoria si a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus ca are date ca acest imobil a fost pregatit, cu reparatii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinta a lui Traian Basescu la finele mandatului. Seful Guvernului a mai afirmat ca, desi Vila Dante apartinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru ca acest imobil are un regim inchis si nici el nu a avut acces pana cand Crin Antonescu, din postul de presedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protectie si Paza (SPP).

Premierul a spus ca a aflat de aceasta situatie dupa ce secretarul general al Guvernului nu a fost lasat de SPP sa pregateasca vila pentru o intalnire cu ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti si ca accesul in vila a fost posibil doar dupa ce Crin Antonescu, din postura de presedinte interimar, a vorbit cu seful SPP.

RA-APPS a transmis Guvernului o adresa in care sustine ca mobilierul de la Vila Dante a fost achizitionat special pentru o resedinta de locuit, nu pentru o vila de protocol, si ca urma ca, in 2014, sa fie adoptata o hotarare prin care imobilul sa fie atribuit "unui fost sef de stat".

Aliodor Manolea a intors flacara violet... Crin Antonescu: Democratia se bazeaza pe prezenta la vot, nu pe absenta de la vot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x