Antena Căutare

Traian Basescu pune la zid UE: Romania nu e in zona Euro si nu poate plati la nesfarsit pentru aceasta

Presedintele Traian Basescu a declarat, inainte de plecarea la Bruxelles, pentru Summit-ul PPE si Consiliul European de toamna, ca Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona Euro.

Pentru noi este de importanta majora. Datorita situatiei din Grecia, toata regiunea este contaminata de neincredere si aici nu este doar responsabilitatea Greciei. Liderii din zona euro, care intarzie la nesfarsit o decizie pentru Grecia, fac foarte mult rau nu numai Greciei (...) Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona euro (...) Romania nu are probleme cu sistemul bancar. Din pacate insa, plateste deja consolidarea sistemului bancar european, prin dobanzi foarte ridicate, ajunse la un nivel deja inacceptabil. Nu se poate impinge plata facturii imprumuturilor facute la nesfarsit catre guverne care un nivel foarte ridicat de indatorare catre state care nu sunt in zona euro", a declarat Traian Basescu.

"Nu se poate impinge plata facturii imprumuturilor facute la nesfarsit catre guverne care un nivel foarte ridicat de indatorare catre state care nu sunt in zona euro. Si, din pacate, si cele mai sarace, ceea ce este imoral", a adaugat seful statului.

Foto: Intactimages

Basescu: Romaniei ii va fi foarte greu sa sustina financiar un deficit de 3%... Miron Mitrea: Caricaturile cu Geoana le voi folosi la darts, ma distrez cand sunt nervos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x