Antena Căutare

Traian Igas: "2011, anul in care Romania va intra in spatiul Schengen"

Anul 2011 va fi anul in care Romania va intra in spatiul Schengen, mai precis in luna martie, asa cum a fost convenit cu partenerii europeni, Romania fiind pregatita pentru aderare, conform si ultimului raport din decembrie, a declarat astazi, la Sibiu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas

"Haideti sa ne pastram optimismul, speranta si sa luam in calcul ca in 2011 va fi anul in care Romania va intra in spatiul Schengen, asta datorandu-se faptului ca ne-am indeplinit toate obiectivele si toate solicitarile care ne-au fost trasate de catre partenerii europeni. (...) Este un lucru fals ca Romania nu este pregatita pentru spatiul Schengen. Martie 2011 ramane termenul de aderare la Schengen", a spus Igas, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca optimismul sau se bazeaza pe concluziile celor sapte comisii de evaluare din 2010 si ultimul raport pozitiv primit in decembrie 2010 de catre Romania.

"Nu avem ce sa reprosam nimanui. Suntem in grafic. Am avut acele comisii de evaluare, sapte, ultima din luna decembrie, a fost un raport pozitiv. Sunt lucruri care s-au intamplat si ne dau sperante ca vom adera in 2011 la spatiul Schengen. Haideti sa vedem partea plina a paharului, nu cea goala", a evidentiat ministrul Administratiei si Internelor.

De asemenea, Igas i-a indemnat pe toti politicienii romani sa militeze in UE pentru aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.

"Haideti sa ii indemnam si pe ceilalti oameni politici, pe celelalte partide sa faca acelasi lucru, sa militeze pentru cauza Romaniei si sa nu faca deservicii Romaniei cand se duc in Uniunea Europeana. Noi nu am facut altceva decat sa militam pentru cauza Romaniei", a mai precizat Igas.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Stefan Danila, numit sef al Statului Major General... Emil Boc despre cazul Ridzi: "PDL nu este un partid de ingeri"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x