Antena Căutare

UDMR asteapta motivarea deciziei CCR in cazul Legii Educatiei

Curtea Constitutionala va prezenta motivarea deciziei prin care angajarea raspundeii Guvernului pe Legea Educatiei a fost declarata neconstitutionala. Daca situatia nu isi gaseste o rezolvare, UDMR nu va putea merge "mai departe".


"Prin blocarea Legii educatiei este in pericol atat continuarea reformei generale, cat si largirea drepturilor minoritatilor",
a mai spus Marko Bela.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a precizat ca UDMR doreste sa clarifice "cat mai curand" situatia creata dupa decizia CCR asupra asumarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei.

"Cerem colegilor nostri sa clarifice cat mai curand proiectul Legii educatiei, nu doua zile sau o luna. Ceea ce vrem sa spunem foarte clar este ca aceasta lege de care are nevoie Romania, nu UDMR. E vorba de o lege coerenta care daca nu intra in vigoare pana la sfarsitul anului, atunci nu vom putea incepe in sfarsit un an nou scolar conform cu toate prevederile acestei legi. Luni vom avea o discutie in coalitie sa vedem ce se poate face. Trebuie sa asteptam si decizia CCR. Daca exista vointa politica in cadrul coalitiei si daca functioneaza coalitia in Senat, chiar daca nu exista o majoritate in comisie, se poate merge in plen si acolo sa isi impuna vointa majoritatea. Daca nu, va trebui sa vedem cum mergem mai departe", a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului, care a subliniat ca acest proiect de lege nu este unul al comunitatii maghiare.

Liderii coalitiei se intalnesc, in aceasta dimineata, la Palatul Victoria, iar ulterior PDL are sedinta separata.

sursa:Jurnalul.ro

Crin Antonescu: "Basescu a fost adus la putere de lacomia, clientela si demagogia PSD"... Adriean Videanu: "Mass-media a cazut in plasa opozitiei. Nu Roberta Anastase este marea problema a Romaniei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x