Antena Căutare

UDMR vrea sa modifice Constitutia si sa transforme maghiara in limba oficiala

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, vrea ca maghiara sa devina limba oficiala la nivel regional. Sunt vizate zonele cu populatie maghiara, cum ar fi unele regiuni din Bihor, Satu Mare sau Salaj.

Liderul UDMR spune ca pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de modificarea Constitutiei si de sustinerea politicienilor romani.


"Daca tinem cont de faptul ca, in 22 de ani, am ajuns de la zero la 64 de drepturi lingvistice, atunci in urmatorii 20 de ani vom ajunge ca limba maghiara sa devina limba oficiala la nivel regional. Acest lucru il vom atinge prin politica pasilor marunti, fiecare drept lingvistic fiind in directia oficializarii limbii maghiare la nivel regional", a declarat Kovacs Peter, conform Antena 3

Prima reactie a venit din partea presedintelui PNL, Crin Antonescu. Acesta a afirmat ca romana este si va ramane limba oficiala.

foto: totb.ro

Senatorul Mihaela Popa trece de la PDL la PNL... Udrea condamna obiceiul primarilor din Capitala de a-si pune numele pe realizari: Putina decenta nu strica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x