Antena Căutare

Udrea: "Basescu a spus la Snagov sa nu-l incurcam si sa mergem in Opozitie daca nu vrem sa impunem masurile"

Democrat-liberalii pot trece in opozitie daca nu pot sau nu vor sa sustina masurile de austeritate le-ar fi comunicat presedintele Traian Basescu parlamentarilor acestui partid, la intrunirea de la Snagov. Ministrul Dezvoltarii, liderul PDL Elena Udrea, a declarat, intr-un interviu pentru "Romania Libera", ca seful statului le-a cerut liderilor PDL sa aleaga intre functiile guvernamentale sau cele de partid, iar parlamentarilor sa nu-l incurce cand e vorba de aplicarea masurilor de austeritate deoarece vrea un Guvern care sa scoata tara din criza.

"Presedintele a spus la Snagov ca nu trebuie sa tinem ocupate doua functii: la Guvern si la partid, pe principiul ca, daca nu iese una, poate iese cealalta. Fiecare trebuie sa aiba rolul lui: unii la conducerea partidului, altii la guvernare. Recomandarile presedintelui sunt legate de ocazia pe care acesta o are sa puna in aplicare reformele despre care a vorbit, acum are un Guvern care-i poate fi partener. Traian Basescu ne-a spus, inca de data trecuta: ŤNu este obligatoriu sa stati la guvernare, daca nu vreti sau nu sunteti in stare sa impuneti aceste masuri, nu ma incurcati. Mergeti in opozitie si lasati-ma sa fac un Guvern capabil sa scoata tara din crizať. ŤNu ma incurcatiť, chiar asa ne-a spus. Partidul trebuie sa inteleaga ca reforma se face, nu se discuta", a afirmat Udrea, citata de Romania Libera.

Udrea a admis ca exista intr-adevar o nemultumire a unor parlamentari fata de unii ministri, "dar la Snagov nu s-au vehiculat nume".

"Presedintele ne-a mai spus ca partidul trebuie sa aiba propria lui viata si sa nu se confunde cu guvernarea, mai ales in aceasta perioada grea. Avand in vedere masurile dure pe care le-a luat Guvernul, e bine ca partidul sa nu fie o anexa a Guvernului", a mai spus Udrea.

Intrebata daca, in viitor, Emil Boc va ramane la Guvern, iar la partidul isi va gasi un nou presedinte, Udrea a apreciat ca actualul lider de partid ar trebui asistat de 4-5 comunicatori asa cum a si sugerat Basescu.

"Poate fi si asa. Cine este membru al Guvernului nu trebuie sa aiba functii executive in partid. Eu am anuntat ca nu vreau sa fiu unul dintre cei patru prim-vicepresedinti care ar urma sa conduca partidul dupa alegeri, fiindca am foarte multa treaba la minister si nu m-as putea ocupa serios de ambele. A fost o idee repetata la Snagov: la partid sa mearga o echipa care sa se ocupe de organizarea partidului, de munca in partid. E o problema care ar trebui sa se rezolve inainte de vacanta parlamentara. Partidul are un deficit de imagine din cauza masurilor nepopulare luate, de aceea are urgenta nevoie de o echipa care sa se ocupe de gestionarea partidului", a aratat Elena Udrea.

Basescu ar fi enuntat si cateva nume la Snagov: "Dadea exemplul celor care au venit in partid din societatea civila. Cred ca este foarte util ca acestia sa se implice mai mult: Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconski. Din aceeasi echipa ar putea face parte si Valeriu Stoica", a amintit Udrea.

Intrebata pe cine ar prefera, Udrea l-a indicat pe Sever Voinescu: "Sever Voinescu - e in Bucuresti, si cred ca Parlamentul i-ar lasa destul timp sa se ocupe de partid. Dezavantajul celorlalti e ca sunt la Bruxelles, dar si ei trebuie tinuti mai aproape" a explicat ea.

In ceea ce priveste pe parlamentarii care au votat impotriva Guvernului la motiune, Udrea a apreciat ca ar trebui exclusi din PDL, mai ales Teo Trandafir pentru care partidul a facut deosebite eforturi pentru a fi aleasa deputat.

"Ar trebui sa plece. Sunt unii care au gresit, dar cei care au votat cu ostentatie impotriva trebuie sa plece: un partid nu sta in genunchi in fata unui om. Nici nu va imaginati cata lume a muncit pentru ca Teo Trandafir sa ajunga deputat. N-a fost corect ce a facut", a sutinut ministrul.

Ea a evitat sa vorbeasca despre posibilele beneficii de imagine pe care retragerea lui Blaga, Videanu si Berceanu le-ar putea aduce partidului, Udrea aratand ca nu este in masura sa vorbeasca despre imaginea acestora.

In alta ordine de idei, Udrea crede ca, in 2020, Romania si PDL ar putea fi pregatita pentru o femeie presedinte, "dar trebuie sa apara si femeia care sa intre intr-o cursa care se transforma adesea intr-un razboi murdar".

Ea sustine insa ca in partid nu mai exista nimeni care poate prelua rolul jucat de Traian Basescu.

"Nu. Nu putem spera sa fim atat de norocosi sa gasim tot in PDL si imediat inca un Traian Basescu (...) Incercam sa ne descurcam fara Traian Basescu. E nevoie de un om foarte puternic. Partidul e mare, nu a avut timp sa se omogenizeze, are multi parlamentari alesi uninominal, multi primari si presedinti de consilii judetene si e foarte greu sa fie pusi sa lucreze impreuna. Principala calitate va trebui sa fie autoritatea, apoi, bineinteles, sa aduca un plus de valoare partidului", a conchis Udrea.

Boc: Regiunile de dezvoltare trebuie reorganizate, dar nu dupa modelul landurilor sau al unor structuri cu continut etni... Udrea da afara numai 158 de angajati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x