Antena Căutare

Udrea da afara numai 158 de angajati

In timp ce ministrul Agriculturii restructureaza peste 2.800 de posturi, iar cel al Mediului si Padurilor disponibilizeaza peste 1.500 de salariati, Elena Udrea, ministrul Turismului, prefera sa dea afara oameni mai putini si sa reduca mai mult alte cheltuieli din cadrul institutiei pe care o conduce.



Daca la 1 ianuarie 2010, in cadrul MDRT existau 893 de posturi aprobate, din care 63 erau posturi aferente consilierilor pentru afaceri europene, in urma restructurarii, „numarul maxim de posturi aprobat pentru MDRT este de 685, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului, la care se adauga un numar de 50 de posturi aferente consilierilor pentru afaceri europene".

„Restructurarea vizeaza eficientizarea activitatii din minister, reducerea birocratiei si a cheltuielilor administrative, insa nu afecteaza programele derulate de institutie", a spus Elena Udrea, ministrul Turismului, potrivit Mediafax.

„Selectia personalului din compartimentele supuse restructurarii si reorganizarii prin reducerea numarului de posturi s-a facut prin organizarea si desfasurarea, in perioada 25-27.05.2010, in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, a unui examen pentru ocuparea posturilor ramase in compartimentele respective", potrivit MDRT.

In urma deciziilor luate de conducerea MDRT, alocatiile bugetare aprobate prin Legea bugetului de stat pe anul 2010 nr. 11/2010, la titlul 20 „Bunuri si servicii", se va diminua cu suma de 4,2 milioane de lei (1 milion de euro), ceea ce reprezinta o reducere cu 37% a bugetului aprobat.

Suma cu care va fi diminuat bugetul Ministerului Turismului va fi redistribuita pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

„Suma economisita se va redistribui, cu acordul Ministerului Finantelor Publice, la Subprogramul pentru pietruirea, reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor conform HG 577/1997", potrivit datelor transmise de MDRT.

La Ministerul Turismului mai sunt operate urmatoarele reduceri de cheltuieli: 56% din consumul de carburanti, 49% din cheltuielile cu piese de schimb, 55% din cheltuielile cu telefoane, 46% din cele cu deplasari, 70% din cheltuielile cu obiecte de inventar, 40% pentru chirii, 73% din cheltuielile pentru reparatii curente, 57% din alte cheltuieli pentru bunuri si servicii.

Sursa: Jurnalul National

Udrea: "Basescu a spus la Snagov sa nu-l incurcam si sa mergem in Opozitie daca nu vrem sa impunem masurile"... Update: CCR a amanat verdictul privind salariile si pensiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x