Antena Căutare

Udrea: Daca as fi mama, nu as putea sta departe de munca mai mult de cateva luni

In plin scandal privind reducerea perioadei concediului maternal, Elena Udrea a declarat ca, in cazul in care ar fi mama, nu ar lipsi mai mult de cateva luni de la serviciu.

Ministrul Turismului a facut aceasta declaratie in timpul unei conferinte de presa, dupa ce a fost intrebata de un jurnalist ce ar face daca ar fi mama: ar prefera sa stea acasa sa-si creasca copilul pe bani mai multi si pe o perioada mai scurta sau pe bani mai putini si pe o perioada mai lunga?

"Eu am o colega care a venit la munca, e adevarat era asta in campanie electorala, la doua saptamani dupa ce a nascut. Mi-e greu sa spun ce as face eu daca as fi mama, pentru lucrurile astea le stii doar daca ti se intampla. Cu siguranta ca nu as putea sa stau departe de munca mai mult de cateva luni", a raspuns ministrul.

Elena Udrea a evitat sa declare ce varianta pentru reducerea concediului maternal sustine. "Sunt mai multe variante de lucru, toate au in vedere interesul copilului, in primul rand", a adaugat ministrul Turismului.

Primul-ministru Emil Boc a declarat miercuri ca o hotarare in privinta concediului maternal urmeaza sa fie luata dupa finalizarea dezbaterii publice si dupa ce vor fi ascultate toate parerile.

Articolul continuă după reclamă

"Vom lua o decizie dupa ce se va finaliza dezbaterea publica si dupa discutiile din coalitie. Vom lua o decizie pe care o vom anunta. Pana atunci, evident, ascultam toate parerile si opiniile care se exprima pe acest subiect si dupa ce aceasta perioada va fi finalizata vom anunta decizia Guvernului", a declarat Emil Boc.

Guvernul a anuntat saptamana trecuta ca ia in calcul trei variante pentru modificarea legii mamelor. Prima presupune reducerea concediului maternal la sase luni si mentinerea indemnizatiei la acelasi nivel. Celelalte doua presupun mentinerea termenului de 2 ani si reducerea indemnizatiilor.

Traian Basescu i-a cerut omologului kazah onorarea datoriei Rompetrol... Lazaroiu: Basescu nu a adormit la summitul OSCE. Doar se concentra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x