Antena Căutare

Udrea: La Bucuresti vom avea cu siguranta un parteneriat cu UNPR, cu PNG sunt discutii

Elena Udrea exclude includerea PNG in Miscarea Populara, discutand cu Becali despre o eventuala intelegere in vederea alegerilor locale pentru sustinerea candidatilor de primari ai PDL.

"Discutiile sunt legate doar de Bucuresti si vom vedea in viitor cum se vor concretiza", a mai spus Udrea.

Presedintele PNG, George Becali, a declarat, sambata, ca, desi sustinuse nominalizarea lui Liviu Negoita pentru primaria Capitalei, optiunea PDL a fost alta, iar formatiunea sa o va sustine, pentru ca a decis sa se alieze cu liberal-democratii in alegerile pentru Bucuresti.

Sefa PDL Bucuresti, a anuntat, luni, ca lista candidatilor pentru primariile de sector este definitivata, democrat-liberalii vor avea patru propuneri, in timp ce pentru doua sectoare vor sustine actualii primari UNPR.

„Lista pentru sectoare este definitivata. La Bucuresti vom avea cu siguranta un parteneriat cu UNPR, care are doi candidati foarte bine cotati - actuali primari - la sectorul 2 respectiv sectorul 4. Intelegerea va fi in sensul in care ne vom sustine reciproc candidatii la primarii", a declarat Elena Udrea, citata de NewsIn.

Si UNPR a precizat, intr-un comunicat remis News IN faptul ca îsi reafirma "loialitatea fata de Coalitie si fata de actul guvernarii, punând pe primul loc interesul national si dialogul social".

UNPR nu va fuziona, nu se va dizolva într-un alt partid, nu va renunta la principiile sale de centru-stânga, nu va renunta la vulturul din sigla si la nimic din ceea ce reprezinta acesta. Suntem un partid condus de principii si nu de oportunism. (...) Din acest motiv, UNPR, asa cum a precizat în numeroase rânduri, agreaza o formula de parteneriat pragmatic cu principalul partid de la guvernare. Acest parteneriat presupune ca, acolo unde unul dintre cele doua partide are candidat în functie, acesta sa primeasca sprijinul celeilalte formatiuni. Acolo unde candidatul în functie este de la Opozitie, UNPR si PD-L vor desemna si vor sustine în solidar candidatul cu cele mai mari sanse la victorie, indiferent de partidul din care face parte. Aceasta formula de alianta are la baza o evaluare responsabila pe care fiecare partid trebuie sa o faca. Nu amestecam doctrine si ideologii diferite, nu facem confuzii de principii si nu recurgem la fuziuni lipsite de realism si de perspectiva. Pur si simplu, punem toate eforturile electorale în slujba Coalitiei, a Guvernului si, prin aceasta, în slujba României, conchide comunicatul Uniunii.

Foto: Intact Images

Ponta: Ungureanu nu ii poate demite pe prefecti, e clar ca in Guvern nu s-a schimbat nimic... VIDEO! Badea rade de afisul lui Lazaroiu: "Cred ca va fi 'Oscarizat'!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x