Antena Căutare

Udrea: MDRT si-a facut cel mai bine munca dintre toate ministerele

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a prezentat pe blog situatia ministerului de resort, care este, conform acesteia, campioana in atragerea fondurilor comunitare europene.

Conform raportului anual de implementare a Programului Operational Regional, MDRT si-a facut cel mai bine munca dintre toate ministerele care se ocupa de absorbtia fondurilor europene.

"S-au semnat in total 2.382 de contracte de finantare, valoarea totala ajungand la aproape 4,6 miliarde de euro. Din suma totala de 3,7 miliarde de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala, au fost alocate fonduri nerambursabile de 2,9 miliarde de euro. Din numarul total al contractelor semnate, aproape 18% au fost deja finalizate. Noi am facut plati de aproape 1 miliard de euro, in timp ce decontarile de la Comisia Europeana au ajuns la 257 de milioane de euro, urmand ca si restul sa fie platiti in perioada urmatoare", a prezentat Udrea cu mandrie situatia din minister.

Aceasta a raspuns totodata si criticilor conform care spuneau ca localitatile puterii ar fi fost avantajate in distribuirea banilor.

"Fondurile europene au fost alocate strict ca urmare a evaluarilor proiectelor depuse. MDRT a incercat in permanenta sa fie un partener pentru administratiile locale. Pana la urma, ambele parti sunt interesate ca banii europeni sa fie efectiv absorbiti. E o munca in echipa, de pe urma careia cetateanul trebuie sa castige", a intarit ministrul.

Ministrul a tinut sa puncteze faptul ca activitatea buna din minister inseamna si mai multe locuri de munca, nu doar bani investiti in proiecte. Tocmai de aceea sefa de la MDRT isi doreste suplimentarea bugetului cu 1 miliard de euro de la programele neaccesate.

"Dincolo de asta, lucrurile sunt si mai clare - ministerul pe care-l conduc este unul dintre principalele generatoare de locuri de munca. Exista localitati din Romania care au obtinut contracte cu valoare mai mare decat intreg bugetul de investitii pe 10 ani. Sunt localitati unde s-au introdus apa si canalizare, care, pe cont propriu sau asteptand fonduri de la Executiv, nu ar fi putut duce niciodata la capat aceste lucrari [...] Pe de alta parte, sa se aprobe cererea MDRT, sustinuta de ministerul Afacerilor Europene, privind alocarea suplimentara a 1 miliard de euro de la programele neaccesate. Daca adaugam aceasta suma la banii ramasi nealocati, vom ajunge la concluzia ca putem rezolva problema reabilitarii termice a aproape jumatate din apartamentele care necesita acest lucru", a incheiat Udrea pe blogul sau.

Foto: Intact Images

Marian Vanghelie, decorat de presedintele Basescu... Lazaroiu spune ca Ponta nu i-a dat dosare: Am vrut sa ii dau o lectie despre minciuna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x