Udrea: "Nu avem voie sa marim salarii si pensii"

Elena Udrea scrie, sambata, pe blogul sau, ca "Romania creste", dar ca trebuie acordata mare atentie crizei economice internationale, astfel ca nu trebuie dat "frau liber" tentatiei pentru "cresteri populiste de pensii si salarii", anunta Mediafax.

"Romania creste, dar trebuie sa fim foarte atenti la criza economica internationala"


"Chiar daca Statele Unite au reusit sa ridice plafonul datoriei publice, chiar daca liderii principalelor tari din Uniunea Europeana au decis acordarea unui nou sprijin financiar Greciei, dar si sustinerea Portugaliei si Irlandei, lucrurile par a se inrautati de la o zi la alta, ba chiar de la o ora la alta. Se pare ca pierderile de pe bursele din Europa si SUA in ultima saptamana se ridica la peste 1 trilion de dolari americani - adica PIB-ul Romaniei pe aproape 6 ani"

"la noi este o tacere suspecta, aproape impusa"

"Ceea ce ma face sa cred ca televiziunile de stiri, altfel pricepute la toate, fie nu inteleg ce se intampla, fie nu vor sa prezinte ceea ce se petrece in afara Romaniei, tocmai pentru a da vina pe actuala guvernare, in cazul unor noi dificultati"

"o economie bolnava, obligata mereu sa se imprumute"

"Cu toate aceste vesti bune, venite dinspre executia bugetara pe primele 6 luni, din perspectiva pastrarii cresterii economice, dar si a avansului prognozat pentru 2012, suntem insa direct influentati de ceea ce se intampla in jurul nostru. Legat de criza din 2008-2009, am auzit mereu sintagma «too big to fail». Ei bine, acum auzim sintagma «too big to save» referitoare la Italia si Spania, ceea ce este cu adevarat ingrijorator. De aceea, asa cum fac si reprezentantii Bancii Nationale, invit la prudenta. Nu avem voie sa dam frau liber tentatiei pentru cresteri populiste de pensii si salarii. Romanii au trebuit sa faca sacrificii mult prea mari ca economia nationala sa se stabilizeze, pentru ca ele sa fie anulate acum de dorinta celor din USL de a ajunge la putere""Neintelegand nimic, dar dorind sa para preocupati si intelepti, cei doi au cerut infiintarea unui Comitet de monitorizare a crizei economice interne. Presedintele i-a corectat, explicandu-le ca nu este nevoie sa monitorizeze criza economica interna, deoarece Guvernul a luat masurile corecte si a reusit stabilizarea economiei, dar ca trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce se intampla in exterior. Efectele se pot resimti si la noi, chiar daca, prin ceea ce am facut in ultimul an, suntem mult mai pregatiti acum decat in 2008 si 2009 sa trecem printr-un eventual al doilea val al crizei economice. Si uite ca, la o luna de la acel moment, ingrijorarile si prudenta Pressedintelui se dovedesc realiste si intemeiate. Cu ochii la ce se intampla in jurul nostru, pentru a putea reactiona in caz de nevoie, trebuie sa facem tot ce este posibil sa stimulam economia nationala si sa continuam procesul de reforma. Doar asa vom avea o crestere economica sustenabila. Avem nevoie sa dam dovada de un optimism moderat: Romania se afla pe drumul cel bun, dar trebuie sa fim atenti la efectele crizei economice internationale"


Ultimele știri