Antena Căutare

UPDATE! Decizia asupra comasarii alegerilor, amanata de judecatorii Curtii Constitutionale

Judecatorii CC au hotarat astazi ca verdictul asupra constitutionalitatii legii privind comasarea alegerilor sa fie amanat pentru saptamana urmatoare.

UPDATE! Verdictul asupra constitutionalitatii comasarii alegerilor a fost amanat de judecatorii Curtii Constitutionale pentru saptamana urmatoare.


"Uniunea Social Liberala avertizeaza ca respingerea motiunii de cenzura, prin obligarea parlamentarilor puterii sa nu participe la vot, nu face decat sa mentina Romania pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat in ultimii ani. USL va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor. O analiza corecta ar trebui sa duca, in mod normal, la respingerea legii de catre Curtea Constitutionala, institutie careia ii cerem, macar acum, o atitudine de respect fata de lege si democratie", informa, in 22 decembrie, Biroul de presa al PSD.

Prin respingerea motiunii de cenzura, "actuala putere a calcat in picioarele principiile si idealurile pentru care s-a luptat la Revolutia din 1989".

"Atunci, romanii au cerut dreptul de a-si decide soarta prin vot, au cerut pluralism politic, au cerut libertatea. Astazi, PDL si aliatii sai au decis ca oamenii pot sa voteze doar cand decide puterea politica, nu cand o cer actele constitutive ale unui stat care se pretinde democratic. In conditiile in care presedintele statului isi permite sa sustina ca «stabilitatea» - adica mentinerea puterii - este mai importanta decat democratia, este clar ca Romania se situeaza deplin in afara valorilor Uniunii Europene. Uniunea Social Liberala va continua eforturile de a bloca transformarea Romaniei intr-un stat autoritar, solutia pe care Traian Basescu, PDL si aliatii sai au ales-o, pentru a-si creste sansele de a se mentine la putere. Indiferent de instrumentele nedemocratice si ilegale la care puterea apeleaza pentru a-si maximiza sansele in batalia electorala, USL va castiga viitoarele alegeri, va forma Guvernul si va trimite PDL in opozitie pentru multi ani", se mai arata in comunicat.

Foto: Intact Images

Ioan Oltean cere, personal, scuze in numele colegilor de partid care i-au jignit pe protestatari... In Harghita si Covasna nu se protesteaza impotriva Puterii, dar se face miting pro Guvernul Ungariei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x