Antena Căutare

UPDATE! Dosarul "Matusa Tamara": Pronuntarea, amanata pentru 15 decembrie

Adrian Nastase nu va mai afla astazi decizia Curtii Supreme in celebrul proces "Matusa Tamara". Judecatorii au amanat decizia pentru data de 15 decembrie. Patru ani au trecut de cand dosarul a ajuns in fata magistratilor, timp in care a fost trimis inapoi pentru refacerea urmaririi penale, contestat la Curtea Constitutionala si amanat de nenumarate ori.

UPDATE 10.20: "In 2006, a fost un linsaj mediatic. Daca o sa va uitati la acest dosar, o sa observati ca nu are nimic de ordin penal (...) Pe baza notelor scrise si a celorlalte observatii depuse la dosar, cred ca decizia din 15 decembrie va fi una de achitare", a declarat Adrian Nastase, la iesirea din tribunal.

UPDATE 10.05: Judecatorii au amanat decizia in dosarul "Matusa Tamara" pana pe 15 decembrie.

Adrian Nastase este acuzat de dare de mita, fostul sau consilier, Ristea Priboi, de complicitate, iar Ioan Melinescu, fost sef al Oficiului de Prevenire a Spalarii Banilor de sustragere si distrugere de inscrisuri.

Dosarul Matusa Tamara a ajuns pe rolul instantei supreme in 2007. Totul a pornit de la ancheta procurorilor DNA care sustin ca, la inceputul anilor 2000, lui Adrian Nastase i s-a propus disparitia unui dosar in care apare numele sotiei sale. Cel care facea oferta era Ioan Melinescu, pe atunci membru al Plenului Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor.

Premier in exercitiu, Nastase ar fi fost de acord, iar Melinescu devenea la scurt timp, prin hotarare de Guvern, presedinte al Oficiului Spalarii Banilor. In dosarul de coruptie scria negru pe alb: 400 de mii de dolari au intrat in contul Danei Nastase, bani care trebuiau justificati. Explicatia a venit in cele din urma: suma ar fi provenit din vanzarea mai multor tablouri, papirusuri, manuscrise si bijuterii dintr-un apartament apartinand unei matusi a Danielei Nastase, Tamara Cernasov, in varsta de 91 de ani.

Procurorii sustin ca niciunul dintre bunuri nu a putut fi justificat de batrana. O data numit in functie de Nastase, procurorii DNA spun ca Melinescu s-a tinut de cuvant si a sustras dosarul, pe care i l-a inmanat consilierului lui Adrian Nastase, Ristea Priboi.

La 31 mai 2007, dosarul Matusa Tamara ajungea la instanta suprema, pentru judecare. Adrian Nastase era acuzat de dare de mita. Consilierul sau, de complicitate, iar Ioan Melinescu de furt si distrugere de inscrisuri. Dupa mai multe suspendari ale procesului, Inalta Curte a finalizat dezbaterile pe 24 noiembrie.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Senatorul PDL Mircea Cinteza a demisionat din Senat... Dumnezeu ne scapa de criza: Vezi amendamentele la buget pentru biserici!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x