Antena Căutare

UPDATE: Legea Pensiilor, votata: barbatii ies la 65, femeile la 63 de ani

Camera Deputatilor au dat astazi votul final pe Legea Pensiilor. Deputatii au adoptat un singur amendament la acest act normativ. Este vorba despre cel propus de presedintele Basescu si care modifica varsta de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. Deputatii au respins, in schimb, toate celelalte amendamente propuse de Opozitie.

UPDATE: Legea Pensiilor a trecut, marti, de Camera Deputatilor cu 172 de voturi "pentru" si aproape 130 "impotriva". Deputatii au votat legea dupa ce adoptasera un singur amendament, propus de presedintele Traian Basescu, referitor la modificarea varstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. Deputatii au respins, in schimb, toate celelalte amendamente propuse de Opozitie.

Varsta de pensionare a femeilor a fost motivul invocat de presedintele Traian Basescu atunci cand a retrimis controversata lege in Parlament.


Ministrul Muncii, Ioan Botis, a sustinut in plen unicul amendament. Opozitia considera, insa, ca Legea Pensiilor, in varianta actuala, este in detrimentul pensionarilor. Legea Pensiilor a fost retrimisa la Parlament pe 7 octombrie.
Guvernul nu-i iarta pe batrani

Incepand cu anul viitor, peste doua milioane de pensionari din Romania vor da banii de mancare si medicamente pe contributii de sanatate. Statul estimeaza ca va incasa din aceste contributii suplimentare 1,4 miliarde de lei anual.

"Propunerea aprobata prin aceasta ordonanta de urgenta este ca, de la 1 ianuarie 2011, sa extindem baza contribuabililor la Fondul Unic de Asigurari de Sanatate cu doua categorii de persoane: pensionarii cu venituri peste 740 lei si cea mai mare parte din categoria revolutionarilor care astazi sunt exceptati de la plata contributiei pe acea indemnizatie pe care o primesc de la statul roman. La revolutionari ramane exceptata categoria revolutionarilor raniti", sustine ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Scutiti de la plata contributiei de 5,5% pentru sanatate sunt pensionarii cu venituri mai mici de 740 de lei. Ei sunt in numar de aproximativ trei milioane si jumatate.

Si copiii, elevii si studentii care nu au venituri vor fi scutiti de la plata CAS-ului.

Pensionarii din Romania, octombrie 2010:

5.498.800 persoane
pensia medie: 686 lei

Din care:

4.780.700 pensionari de asigurari sociale de stat
pensia medie: 742 lei

718.100 pensionari agricultori
pensia medie: 310 lei

Pensia medie

Romania: 170 euro
Luxembourg: 3.000 euro
Grecia: 1600 euro
Italia: 1.140 euro
Franta: 1.100 euro
Spania: 880 euro
Polonia: 440 euro
Cehia : 400 euro

sursa:Jurnalul.ro

Cristian Preda, la un pas de a fi exclus din PD-L... Victor Ponta: "Traian Basescu este cel care a instituit minciuna ca politica de stat"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x