Antena Căutare

UPDATE! Premierul l-a numit pe Abos Gabriel ca vicepresedinte ANRP, in locul demisului Remus Virgil Baciu

Premierul Emil Boc l-a demis, luni, din functie pe Remus Virgil Baciu, vicepresedinte cu rang de subsecretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), arestat preventiv intr-un dosar de coruptie, anunta Mediafax. In locul acestuia a fost numit Abos Gabriel, fostul adjunct al comisarului general al Garzii de Mediu.

UPDATE! 18:54


Numirea a fost facuta la propunerea ministrului Mediului si Padurilor, László Borbély.


UPDATE!








Potrivit Mediafax, Remus Virgil Baciu a fost arestat pentru ca ar fi primit peste 400.000 de lei in schimbul urgentarii solutionarii anumitor dosare de despagubire a unor fosti proprietari de imobile nationalizate.

Virgil Baciu fusese trimis in judecata, in 2007, intr-un alt dosar pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul Remus Virgil Baciu, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat, pentru trafic de influenta si fata de Camelia Teodora Andrusenco, persoana fara calitate speciala, pentru complicitate la trafic de influenta

Conform DNA, in perioada iunie-august 2011, inculpatul Baciu Remus Virgil, in calitate de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat, a pretins, prin intermediul coinculpatei Andrusenco Camelia Teodora, de la patru persoane indrituite la despagubiri in baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989) o suma de bani reprezentand aproximativ 15 la suta din valoarea despagubirilor acordate de catre ANRP, pentru a face demersuri in sensul urgentarii solutionarii dosarelor de despagubiri si remiterii despagubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani in actiuni la Fondul Proprietatea.

Valoarea terenului asupra caruia persoanele obtinusera drept de proprietate, cu suprafata de 7.180 metri patrati, situat in municipiul Bucuresti, a fost stabilita la suma de 36.589.160 lei (echivalentul a 10.482.800 de euro), iar prin decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) din ianuarie 2007, se aprobase plata catre titulari a sumei mentionate.

sursa: Antena3

Foto: newspad.ro


UPDATE! Basescu, la Rosia Montana: Romania a pierdut pentru ca oamenii politici au fost lasi... Flashmob PSD in fata Palatului Cotroceni: Basescu va primi cartonas rosu pentru sustinerea proiectului Rosia Montana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x