Antena Căutare

UPDATE! Sorin Blejnar, audiat la DNA, in dosarul Vamii Agigea

Seful ANAF, Sorin Blejnar, este audiat la DNA, in dosarul Vamii Agigea, anunta televiziunile de stiri.

UPDATE 16.00: Potrivit motivarii deciziei de prelungire a mandatelor de arestare pentru "Lotul Mironescu", toate bunurile date de vama Asociatiei Surzilor au fost duse de reprezentanti ai PDL Constanta

UPDATE 15.10: "Am fost intrebat de procurori daca sunt seful cel mare. Da, as putea spune ca in cadrul institutiei ANAF-ului sunt seful cel mare. Dar aici nu putem vorbi despre coruptie. Eu respect legea in tara asta", a declarat Sorin Blejnar dupa ce a iesit de la audieri.

"A fi martor intr-un dosar nu inseamna decat a-i ajuta pe procurori sa duca o ancheta la bun sfarsit. Le-am raspuns anchetatorilor la intrebarile referitoare la dosarul Agigea Sud. Cu Durbac am o legatura profesionala, nu am fost in vacanta cu el, in SUA. Noi, organele statului, avem intalniri profesionale, avem sedinte comune. Eu ii cert pe aproape toti angajatii mei in fiecare zi, sunt o persoana exigenta", a mai spus seful ANAF.

Potrivit unor surse judiciare, Sorin Blejnar ar fi fost citat in calitate de martor pentru a da detalii cu privire la acest dosar in care sunt cercetati printre altii senatorul PDL Mircea Banias si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu.

Acesta a fost convocat pentru a da detalii despre persoanele care il invocã in convorbiri telefonice, interceptate de anchetatori.


Anchetatorii anticoruptie sustin ca numele lui Blejnar este mentionat intr-o discutie care a avut loc in 24 decembrie 2010, intre doi dintre inculpatii din dosar: Tudoran Dragos Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanta si Liviu Bratu, adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

Dialogul purtat este pe tema intentiei lui Sunai Cadar (directorul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Constanta ) de a se retrage din "grupul infractional organizat", din cauza "disidentelor interne".

In cadrul conversatiei, cei doi spun ca Liviu Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, ar urma sa discute cu Blejnar "acolo, pe 26".

Blejnar si Durbac se aflau in Statele Unite la momentul respectiv.


Liderul PDL Covasna: "Daca UDMR vrea un viitor Kosovo, ori punem mana pe arme, ori plecam!"... Dusa: "UDMR a facut presiuni ca negocierile pe tema statului minoritatilor sa fie cu usile inchise"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x