Antena Căutare

USL, atacuri la Macovei: E un manelist al anticoruptiei. Sa-si faca publica mapa profesionala

USL lanseaza in aceaste zile atacuri dure la adresa fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, dupa ce aceasta l-ar fi acuzat pe Victor Ponta ca acesta a creat "o schema cu premeditare pentru a scapa USL-istii de raspundere penala, incepand cu Adrian Nastase".

Atat senatorul PSD Dan Sova, cat si deputatul PNL Tudor Chiuariu au atacat-o dur pe europarlamentara PDL.

In vreme ce Sova i-a solicitat sa-si faca publica mapa profesionala, pentru ca publicul sa cunoasca rezultatele activitatii sale de procuror de dinainte de 1989 si motivul pentru care a parasit Parchetul, Chiuariu ii reproseaza unificarea DNA cu DIICOT, desi, public, a criticat acest lucru.

"Nu facem acuze directe. Vrem sa stim activitatea sa in Parchet, de ce si cum a parasit Parchetul. [...] Monica Macovei isi doreste mentinerea Codului Penal al lui Ceausescu, pentru ca e singurul pe care il intelege", a spus Sova.

In plus, senatorul a acuzat-o pe Macovei de faptul ca a blocat, ca ministru, trecerea bugetului instantelor de la MJ la CSM si a refuzat intrarea in vigoare a Codului Penal finalizat in 2004, din care cauza Romania are azi patru coduri penale, unul in vigoare si trei noi, in Monitorul Oficial.

Sova reclama si faptul ca cei zece ani de activitate, din perioada 1982-1992 nu apar nici pe site-ul Parlamentului European, iar atunci se poate trage concluzia ca are ceva de ascuns.

Chiuariu: Macovei e un manelist al anticoruptiei, in 2005 dorea unificarea DNA cu DIICOT

Si deputatul PNL Tudor Chiuariu, fost ministrul al Justitiei, a acuzat-o, luni, pe europarlamentarul PDL Monica Macovei de faptul ca ar fi propus, in 2005, ca ministru, unificarea DNA cu DIICOT, desi, public, a criticat acest lucru, liberalul catalogand-o drept "gurist si manelist al anticoruptiei".

Foto: Intact Images

Ministrul Dezvoltarii Regionale ancheteaza cum a cheltuit Udrea banii... Sondaj CCSB: Robert Negoita i-a luat fata lui Liviu, la Sectorul 3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x