Antena Căutare

USL cere demiterea prefectilor din Buzau, Vrancea si Constanta

Victor Ponta cere demiterea din functie a trei prefecti care au dus o "batalie politica" in loc sa colaboreze cu primarii USL pentru ajutorarea oamenilor afectati de ninsori.

"Situatia tragica din Vrancea, Buzau si Constanta se extinde in tara. Principala preocupare a noastra, a Opozitiei, nu a fost aceea de starnire a unui nou scandal politic, ci de a ajuta oamenii respectivi. Alesii nostri locali din Vrancea si din Buzau, inca de acum o saptamana au tras toate semnalele de alarma necesare, iar colegii nostri din toate zonele tarii sunt deja intr-un dispozitiv prin care sa ii ajutam pe oamenii de acolo atat cat putem. Trebuie vorbit de responsabilitati privind cum s-a ajuns in acest situatie. Cei doi presedinti de Consilii Judetene si primarii din zona au cerut declansarea starii de alerta inca de lunea trecuta, eu am facut acelasi lucru in numele USL miercuri, iar vineri am cerut declararea starii de urgenta, vazand ca lucrurile se inrautatesc. Din pacate nu s-a intamplat nimic din aceste lucruri care ar fi putut salva vieti omenesti. De lunea trecuta, preocuparea principala a autoritatilor a fost instalarea noului Guvern. In timp ce oamenii inghetau in case, ei negociau functii, instalau tot felul de ministri, unul mai ineficient ca altul. Ma uit cum domnul Berca are acelasi grad de incapacitate profesionala pe care l-a avut si Igas si repet, vinovatia celor aflati la putere este ca nu a reactionat la semnalele din teritoriu", a declarat el.

Autoritatile trebuie sa inceteze "batalia politica" cu primarii Opozitiei a mai spus liderul PSD.

"Am cerut premierului sa analizeze si sa dispuna inlocuirea din functie a celor trei prefecti, de Buzau, Vrancea si Constanta, care au preferat sa-si continue o batalie politica contra autoritatilor locale ale Opozitiei decat sa-si faca datoria de reprezentanti ai Guvernului in teritoriu si sa ia masuri. Este deja foarte tarziu pentru starea de alerta, la sase zile de cand a fost ceruta de autoritatile locale. Este vremea ca autoritatile centrale sa-si faca datoria fata de cetatean, si nu fata de partidele care il sustin in Parlament", a precizat liderul PSD.

Foto: Intact Images

Alegeri locale, pe 10 iunie. USL: "E bine!"... USL nu merge la consultarile cu Traian Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x