Antena Căutare

USL depune motiune simpla la Senat impotriva lui Baconschi

USL va depune o motiune simpla la Senat impotriva ministrului de Externe, Teodor Baconschi, in urma declaratiilor sale privind votul prin corespondeta. Deputatul PSD Cristian Rizea a anuntat ca USL a inceput strangerea de semnaturi pentru infiintarea unei comisii de ancheta la Camera Deputatilor.

"Am demarat de ieri strangerea de semnaturi pentru initierea unei comisii de ancheta privind activitatea domnului ministru Baconschi si privind declaratiile sale. Inclusiv vom depune la Senat o motiune simpla pe aceasta tema, pentru ca mi se pare un lucru ca este de domeniul fantasticului", a spus presedintele PSD Diaspora.

Pe de alta parte, Rizea a facut public raspunsul presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, la o scrisoare deschisa adresata de pesedist in februarie, in care se plangea despre proiectul Guvernului privind votul prin corespondenta si in care vorbea despre posibilitatea introducerii votului prin email ca o varianta mai potrivita.

"Va multumesc pentru scrisoarea de pe 16 februarie in legatura cu propunerea legislativa a votului prin e-mail", se arata in raspunsul lui Barroso, care este interpretat de Rizea ca o "felicitare" la adresa initiativei sale.

"Domnul Barroso ma felicita in prima fraza a acestei scrisori pe care mi-o trimite de initiativa mea legislativa privind votul prin email. Deci iata o propunere pe care eu am facut-o in contrapartida actualei puteri si ma felicita pentru acest lucru", considera pesedistul.

Cu toate ca in scrisoarea sa Rizea acuza proiectul Guvernului privind votul prin corespondeta, Barroso nu raspunde decat ca CE nu are competenta de a se implica in politica interna a tarilor membre. Si aici Rizea acorda o interpretare proprie raspunsului.

"Bineinteles ca raspunsul sau este unul foarte diplomatic si precizeaza faptul ca nu se poate implica CE la nivelul domniei sale in politica unei alte tari, dar, ceea ce este foarte important, nu vorbeste absolut deloc in aceasta scrisoare despre proiectul de lege privind votul prin corespondenta si eu cred ca si prin acest raspuns oficial (...) este o palma adresata proiectului domnului Baconschi", a spus Rizea.

Crin Antonescu i-a cerut, luni, premierului Emil Boc, sa-l destituie pe ministrul de Externe: "Vorbim despre demitere, pentru ca despre onoare si demisie imi inchipui greu ca ar putea fi vorba in acest caz. Motivul pentru care ii cer oficial premierului demiterea lui Baconschi este acela ca, in calitatea sa de ministru de Eexterne - care nu inceteaza pe parcursul unei reuniuni de partid - domnia sa a afirmat public ceea ce stiam - ca proiectul privind introducerea votului prn coresondenta e gandit si se urmareste a fi adoptat ca un instrument pentru a procura fraudulos voturi pentru PDL", spune Antonescu.

Sursa: Jurnalul National

Guvernul aloca bani pentru judetele conduse de PDL... Sexy PDL-ista Bianca Jurca vrea 122.000 € de la UE pentru un salon de fite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x