Antena Căutare

Vela: Poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să îşi facă legi favorabile. Dacă au trecut şase luni de la o faptă disciplinară, ea se clasează

Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că de-a lungul timpului poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să îşi facă legi favorabile, iar dacă au trecut şase luni de la o faptă disciplinară ea se clasează. Vela susţine că nu este posibil ca oamenii care trebuie să aplice legea să se protejeze cu alte legi favorabile.

"Am discutat cu cei de la audit, cu cei de la Corpul de Control al ministrului, de-a lungul timpului poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să îşi facă legi favorabile, adică dacă au trecut şase luni de la faptă, ea se clasează. Fac referire la toate faptele pe care poliţiştii le fac din punct de vedere administrativ, mă refer, sau disciplinar, a fost aşa o prietenie în acest minister ca să se tărăgăneze cercetarea şi concluziile Corpului de Control să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie exact la limita maximă a celor şase luni. Şi dacă au trecut cele şase luni comisia a constatat şi a propus ministrului clasarea pentru că au ieşit din termen”, a declarat, luni, Marcel Vela. El a dat ca exemplu cazul inspectorului de şef de la IPJ Caraş-Severin, care a fost cercetat, dar cazul a fost clasat deoarece a depăşit termenul de şase luni. "Aşadar un inspector şef de poliţie din România face acte politice, poliţie politică, se implică pe faţă, cu probe, cu termene şi tot politic de la nivelul ministerului este ţinut în palmă şi apărat sau protejat. Este inspectorul de la Caraş-Severin. Ştiu că s-a întâmplat aşa din trecutul în care eu nu m-aş fi gândit că ajung ministru al Afacerilor Interne şi când am întrebat Corpul de Control mi-a spus că s-a clasat cercetarea, că a expirat şi nu mai era în termen”, a mai spus ministrul. Vela a spus că nu este posibil ca oamenii care trebuie să aplice legea să se protejeze de alte legi favorabile. "Sunt foarte multe probleme, dar vă rog să mă credeţi sunt doar de două săptămâni ministrul Afacerilor Interne şi nu există timp fizic să le parcurg pe toate, dar vă garantez că voi lua bob cu bob şi pas cu pas voi rezolva toate aceste probleme ca să schimb imaginea ministerului. Adică nu este posibil ca oamenii care trebuie să aplice legea şi să respecte legea, ei să se protejeze cu alte legi favorabile astfel încât să fie aşa un palat de cristal în care unii protejează pe alţii”, a mai declarat Vela.

Sursa : news.ro

Rareş Bogdan: Dăncilă se face de râs, dacă vine la dezbaterea de marţi a lui Klaus Iohannis; vor putea pune întrebări în... MAE anunţă că BEC a adoptat, la solicitarea instituţiei, o decizie privind procedura de înlocuire a preşedinţilor, locţi...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x