Antena Căutare

Victor Ponta, dupa intrevederea cu Schulz: "Romania a depasit criza politica. Ambele tabere si-au invatat lectia"

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, dupa intrevederea cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, de la Bruxelles, ca a avut un schimb de idei cu acesta cu privire la ceea ce s-a intamplat in ultimele luni, in care l-a informat ca "Romania si-a depasit criza politica si ambele tabere si-au invatat lectia".

Premierul Ponta a declarat ca este bucuros de faptul ca a discutat cu Schulz, din postura acestuia de presedinte al celui mai legitim for european, dar si de prieten si sustinator al Romaniei.

"Am schimbat o serie de idei despre ultimele luni din Romania. Chiar si criticile din partea domnului Schulz vin din partea unui prieten al Romaniei si al meu. L-am asigurat pe presedintele Schulz, ca si pe presedintele Barroso, ca Romania a trecut de criza politica si ambele parti si-au invatat lectia, iar Guvernul meu este gata sa isi intareasca relatiile cu institutiile europene si vrea sa fie un partener activ al institutiilor europene", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca Romania are nevoie de Uniunea Europeana, dar si Uniunea Europeana are nevoie de Romania.

La randul sau, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a confirmat prietenia cu liderul socialistilor din Romania, Victor Ponta.

"Am analizat situatia foarte dificila din ultimele luni si m-am consultat cu premierul, care mi-a spus ca acum situatia din tara este mai calma si institutiile sunt in dreptul lor. Am discutat si despre chestiunea Schengen si despre raportul UE pe aceasta tema. Am discutat si intr-un cadru privat despre scena politica, din punctul de vedere al premierului Ponta, si am ajuns la concluzia ca intre prieteni exista si momente de dezacord", a spus Schulz, dupa intalnirea cu Ponta.

Potrivit acestuia, o alta concluzie a discutiei a fost ca "aprecierea personala este o baza solida pentru cooperare chiar si in probleme foarte profunde".

Mai multe detalii, pe Antena3.ro

foto: Intact Images

Victor Ponta se va intalni cu Schulz la Bruxelles... Alianta Romania Dreapta se lanseaza la "apa". Blaga: PDL si aliatii au 24%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x