Antena Căutare

Victor Ponta: "PSD va vota impotriva Legii bugetului de stat"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astazi, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD, ca parlamentarii social-democrati vor vota impotriva Legii bugetului de stat.

"Ar trebui refacut tot bugetul ca sa votam 'pentru'. Este insa obligatia noastra sa demontam cateva minciuni spuse zi de zi de cei de la putere si care sunt, evident, in stilul lor. Daca nu luam transa de la Fondul Monetar International nu mai sunt bani de pensii si salarii - minte domnul Boc, minte pentru ca transa de la FMI va intra in rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei"


Potrivit acestuia, o alta "minciuna" lansata de cei din arcul guvernamental se refera la marirea salariilor cu 15%, adevarul fiind spus, "probabil din ignoranta", de ministru Muncii, Ioan Botis.

"De fapt cresterea asa cum a explicat-o Botis este de 1%. Sunt cateva minciuni, oamenii nu mai inteleg daca se uita la Boc si la ministrii lui nimic. Avem macar obligatia sa le spunem romanilor - Boc a mia oara isi bate joc de voi si Basescu la fel", a mentionat liderul social-democrat.

Intrebat daca PSD isi va sustine toate amendamentele depuse la legea bugetului de stat, Ponta a afirmat ca acest lucru se va intampla doar daca parlamentarilor social-democrati li se "va da voie".

"Dupa cum stiti Roberta Anastase si cu ceilalti, toti se pregatesc sa nu ne lase nici macar sa le sustinem. (...) Deja orice este posibil intr-un Parlament condus de Anastase si practic condus de Traian Basescu prin telefon. (...)Vom avea o masina de vot fara niciun fel de ratiune, fara niciun fel de interes pentru Romania si care va ridica mana in bloc pentru banii pe care ii primeste fiecare parlamentar de la Boc si mai ales pentru promisiunea ca majoritatea fondurilor bugetare fiind la ministrii, in special la doamna Udrea, dar si la cativa ministri, cine tace si voteaza va primi si anul viitor. In rest bugetul este exact pe strategia economica a Guvernului Boc si de fapt a lui Basescu - fura toti banii si fugi", a mentionat liderul PSD.

El a reiterat ideea ca, inaintea inceperii dezbaterilor pe Legea bugetului de stat, la ora 14,00 conducerea PSD se va intalni cu grupurile parlamentare reunite si cu reprezentantii alesilor locali pentru a stabili principiile privind pozitia partidului cu privire la buget, intalnire la care au fost invitati si liderii PNL, Crin Antonescu, si cel al PC, Daniel Constantin.

"Vom incerca sa avem o pozitie comuna. Pozitia noastra vizavi de buget o cunoasteti si o vom prezenta din nou, de ce acest buget este unul de campanie electorala pentru PDL si este un buget care, in mod clar, va adanci criza economica si sociala din Romania, va adanci coruptia si dependenta tuturor categoriilor sociale si profesionale de Guvern si de PDL. Insa toate aceste puncte le discutam, le stabilim impreuna la intalnirea de la ora 14,00 si le vom prezenta dupa-amiaza la dezbaterile generale pe tema bugetului", a afirmat Ponta.

sursa:Jurnalul.ro

Antonescu: Bugetul Guvernului Boc este nerealist... Boc: Nicaieri in Europa nu s-a iesit din recesiune cu masurile propuse de Opozitia din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x