Antena Căutare

Victor Ponta: "Vom ataca la Curtea Constitutionala investirea guvernului Ungureanu, daca nu s-au respectat procedurile de audiere"

Victor Ponta a anuntat astazi ca liderii opozitiei vor ataca la Curtea Curtea Constitutionala decizia Parlamentului de numire in fruntea Guvernului a lui Mihai Razvan Ungureanu, in cazul in care se va constata ca nu au fost respectate procedurile de audiere a ministrilor.

"Din punct de vedere legal, avizul comisiilor de specialitate nu este obligatoriu, este consultativ dar este absolut necesar pentru a putea sa vii in plen cu membrii guvernului. Ma astept ca guvenrul sa vina si fara respectarea acestei proceduri", a spus acesta miercuri, la finalul unei reuniuni a conducerii PSD.


Audierile ministrilor propusi de premierul desemnat Mihai Ungureanu au inceput de la ora 14.00 si se vor incheia la ora 22.00, se arata in programul aprobat de Birourile Permanente reunite. Unii dintre politicieni au primit aviz favorabil pentru fotoliile de la ministere, in conditiile in care mai multe comisii parlamentare nu au avut cvorum la audierile de miercuri.

Victor Ponta a afirmat ca, daca acest lucru se confirma, este "un semn rau de inceput si il regret", in conditiile in care guvernul Ungureanu "a promis ca se va desprinde de vechile practici ale guvernului Boc".

"Daca trece, trebuie emisa o hotarare a parlamentului si daca a fost emisa fara respectarea procedurilor o vom ataca la Curtea Constitutionala", a subliniat acesta, precizand ca nu intelege graba puterii, in conditiile in care "inteleg ca s-au trimis avioane, coloane motorizate pentru a-i aduce pe parlamentarii" coalitiei la parlament.

Mihai Razvan Ungureanu a anuntat astazi lista ministrilor propusi pentru viitorul Guvern al Romaniei. Institutia nu va avea niciun ministru democrat-liberal din fostul cabinet al lui Emil Boc.

foto: Intact Images

Ion Iliescu, despre Guvernul Ungureanu: Aceeasi Marie, cu alta palarie... Crin Antonescu: Tinerii si asa-zisii noi ministrii, exemplare clare de clientela...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x