Antena Căutare

Victor Ponta: "Vom cere demisia Elenei Udrea, din cauza sistarii fondurilor europene pentru infrastructura de transport"

Presedintele PSD, Victor Ponta, cere demisia ministrului Dezvoltarii si Turismului. Elena Udrea ar fi responsabila pentru faptul ca Bruxelles-ul a sistat acordarea de fonduri europene pentru infrastructura de transport, din cauza unor deficiente in contractele incheiate, a sustinut, la RFI, liderul social-democrat. "Acum, cand a venit nota de plata, nu poti sa te dai deoparte pur si simplu si sa spui ca nu e treaba ta", a spus Victor Ponta la RFI.

"Vom cere in mod sigur demisia ministrului, pentru ca Programul Operational Regional este gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Nu poti sa dai tot timpul vina pe altii, ca a fost Vasile Blaga sau altcineva inaintea ta. De doi ani de zile o vedem mereu la televizor pe doamna Udrea taind panglici pe diverse drumuri si alte actiuni de acest gen. Acum cand a venit nota de plata nu poti sa te dai deoparte pur si simplu si sa spui ca nu e treaba ta", a argumentat liderul PSD.

In opinia sa, Ministerul Dezvoltarii "a gestionat foarte prost acest program" iar demisia Elenei Udrea trebuie ceruta "macar pentru incompetenta".

Intrebat daca ii va cere explicatii si secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, unul dintre cei suspectati de presa ca ar fi comis anumite nereguli in proiectele cu bani europeni la Teleorman sau daca se simte incomod stand la aceeasi masa cu Dragnea, Victor Ponta a raspuns: "Absolut deloc".

In ceea ce priveste reorganizarea administrativa a Romaniei, Ponta crede ca Traian Basescu o sa renunte la aceasta "idee aruncata pripit pe piata".

Judetele actuale trebuie pastrate, spune presedintele PSD. "Trebuie pastrate judetele actuale si trebuie sa facem o dezvoltare regionala pe regiuni, in sens european, cu discutii, in perioada 2012-2016".

Ponta spune ca Uniunea Social Liberala (USL) va pune pe agenda consultarilor de la Cotroceni de marti, 21 iunie, alte subiecte decat cele propuse de Traian Basescu (modificarea Constitutiei si reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei).

"Nu cred ca astazi (marti, 21 iunie-n.r.) la Cotroceni vom discuta despre reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei. Asta e agenda presedintelui. Agenda USL-ului poate fi alta. Daca tot ne intalnim astazi dupa opt luni in care presedintele nu a mai avut timp sau intentia de a discuta cu Opozitia, cred ca astazi ar trebui sa discutam despre agenda cetateanului. Or astazi agenda cetateanului inseamna criza economica si sociala, problemele din administratie, de la disponibilizarea celor zece mii de politisti, la coruptia din ANAF", afirma Victor Ponta.

Liderul PSD crede ca "e o greseala a presedintelui sa rateze un moment de intalnire cu Opozitia ca sa discute despre ceva ce nu-l intereseaza pe cetatean, ci eventual doar pe presedinte". Victor Ponta sustine ca subiectul reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei a fost aruncat pe piata in mod pripit.

Sursa: hotnews

Foto: Intact Images

Basescu vs. USL - Contre la Cotroceni pe tema reorganizarii tarii... Consultari intre PDL si UDMR, marti, pe tema reorganizarii teritoriale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x