Antena Căutare

WikiLeaks: Francezii i-ar fi oferit mita lui Tariceanu sa cumpere avioane Airbus

Basescu catre Taubman: "Cat timp sunt eu presedinte, Romania nu va alege un avion de lupta european".

11 august 2009. Compania Tarom este inca interesata de achizitionarea de alte avioane Boeing. Telegrama este confidentiala si clasificata de insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA.

Ruxandra Brutaru, directorul general al Tarom, a informat ofiterul economic intr-o intalnire din 5 august ca Tarom intentioneaza sa-si consolideze flota cu un singur tip de aeronava.

Flota curenta este compusa din 11 Boeing 737, patru Airbus 318 si doua Airbus A310 (care nu sunt in serviciu), ceea ce ofera Boeing un avantaj.

In timp ce Brutaru a declarat ca are simpatii fata de Boeing, prima ei prioritate este linia ei aeriana (n.r. - in original "her first priority is her airline", de parca Tarom ii apartine) si a subliniat clar ca ea ar cumpara Airbus daca acestia au o oferta mai buna. Tarom cauta sa inlocuiasca patru Boeing 737-300 si doua Airbus A310 imbatranite, precum sa si largeasca flota.

In timp ce criza economica a ravasit cea mai mare parte a companiilor aeriene, Brutaru este convinsa ca Tarom va trece cu bine peste recesiune.

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a lasat la latitudinea lui Brutaru negocierile cu sindicatele si dezvoltarea unui plan de afaceri bazat pe ceea ce ii trebuie Taromului decat pe criterii politice. Desi nu este afiliata politic, ea a spus ca se simte bine in linia politica actuala a PDL.

Finantarea achizitionarii de aeronave va fi o provocare in situatia actuala, in special pentru ca legislatia UE a concurentei nu permite ajutoare de stat pentru linii aeriene.

Tot articolul, in Jurnalul National

Stolojan si Preda, donatori de frunte la bugetul PDL... Curtea de Apel a respins inregistrarea Partidului Poporului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x