Antena Căutare

WikiLeaks: Trimiterea lui Adrian Nastase in judecata, hotarata la Cotroceni

Intr-un document clasificat legat de coruptia din Romania si reformele din justitie se face referire la dosarul lui Adrian Nastase.

Contactele ambasadei americane aveau pareri impartite legate de problematica criminalitatii. Se arata ca oficialii americani au discutat recent cu trei parlamentari, doi de la PNL si unul de la PSD cu functii in Senat si Camera Deputatilor in cadrul Comisiei de Aparare si Afaceri Interne.

Teodor Melescanu si George Scutaru au dat vina pe bugetul mic pe 2009. Georgian Pop de la PSD a admis ca recesiunea economica poate duce la cresterea criminalitatii.

Oficialii americani au observat luptele interne dintre procurorul general, Laura Kovesi, si seful DNA, Daniel Morar. Kovesi l-a criticat pe Morar pentru productivitatea mica a luptei anticoruptie. Vicepresedintele CSM, Bogdan Licu, a stat de vorba cu consilierul politic, spunandu-i ca procurorul general este invidios pe ascensiunea crescanda a sefului DNA ca luptator anticoruptie.

Daniel Morar si seful ANI, Alexandru Macovei, le-au declarat fiecare in parte oficialilor ambasadei ca nu pot comunica cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. La fel si Kovesi, careia ii era frica sa nu fie schimbata din functie. Morar a spus ca Predoiu in primul lui mandat nu a calcat in sediul DNA. Cand a fost intrebat de Predoiu, seful ANI a ras si i-a spus consilierului politic ca s-au intalnit o data pe strada.

Pe 17 februarie, Basescu a intrunit de urgenta un "summit pe justitie" la Palatul Cotroceni. La intalnire au fost prezenti: ministrul Justitiei Predoiu, procurorul general Kovesi, seful DNA Morar, seful Senatului, Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, deputatul Daniel Buda, presedintele CSM, Virgil Andreies, si vicepresedintele CSM Bogdan Licu.

Tot articolul, in Jurnalul National

WikiLeaks: Oficiali ai Guvernului roman, suspectati ca ar colabora cu teroristii... WikiLeaks: Patriciu si Hayssam, investigati pentru importuri de petrol din Irak si spalare de bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x