Antena Căutare

Profesoara de religie le-a pus elevilor la clasă un documentar. De ce a leșinat unul dintre ei și a fost necesară intervenția medicilor

Un elev de la Liceul ”Emil Racoviţă” din Vaslui a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce i s-a făcut rău la ora de religie, în timp ce profesorul prezenta un film despre întreruperea de sarcină, intitulat 'Strigătul mut'.

Profesoara de religie le-a pus elevilor la clasă un documentar. De ce a leșinat unul dintre ei și a fost necesară intervenția medicilor Galerie
| Captur? video

Un elev de la Liceul ”Emil Racoviţă” din Vaslui a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce i s-a făcut rău la ora de religie, în timp ce profesorul prezenta un film despre întreruperea de sarcină, intitulat 'Strigătul mut'. De altfel, documentarul este unul șocant, cu imagini explicite despre procedură.

Potrivit conducerii liceului, filmul este unul permis, care a mai fost prezentat de profesorul respectiv şi la o altă instituţie de învăţământ unde acesta predă ore de religie.

„Elevul s-a simţit rău după ce a văzut anumite imagini, a fost chemată o ambulanţă. Elevul s-a întors la şcoală, i s-a oferit consiliere psihologică şi a fost trimis acasă”, a declarat directorul Liceului ”Emil Racoviţă” din Vaslui, Daniel Hulube, potrivit stiri.tvr.ro.

El a spus că, după incidentul petrecut, inclusiv profesorul a intrat în stare de şoc.

Situaţia dascălului urmează să fie discutată în cadrul comisiei de disciplină care se va întruni miercuri la nivelul unităţii de învăţământ. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a demarat verificări în acest caz.

Cum au comentat internauții incidentul

Știrea a devenit virală în mediul virtual. În general, românii s-au arătat siderați de acest incident.

„Documentarul ăsta despre avort, pus la clasă de un prof de religie de la Vaslui, e practic construit în așa fel încât să-ți măcelărească creierii.
Am încercat să-l urmăresc, și recunosc, nu cred că mi se mai șterg niciodată imaginile astea de pe retină. Rămân întipărite. Începând cu felul în care e numit - ” Strigătul mut” - și mergând până la modul în care e prezentat avortul, e genul de documentar care îl face cu capul și pe un om în toată firea.
Darămite pe un adolescent de șaișpe, șaptișpe ani ! ... a cărui nevoie, până la urmă, este aia de a fi informat, nu traumatizat.
Unui adolescent îi prezinți și aia și aia, ca apoi să aleagă el ce simte că e mai bine pentru sine, în viață. Vorbim în 2016 despre libertatea de alegere, nu constrângere și maltratare psihică în 28 de minute de documentar făcut în 1984”,
a scris Alexandra, o tânără de 25 de ani într-o postare.

Un DJ bucureștean este de negăsit după ce a lăsat un mesaj șocant pe Facebook!... Un bărbat a venit la emisiunea „Acces Direct” cu o alcoolemie de 2.5 în aerul expirat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x