Antena Căutare

Reguli noi pentru trotintele electrice în Capitală. Cu ce restricții vin autorităile pentru persoanele care vor să le închirieze

Autoritățile vor să introducă noi reguli de circulație pentru cei care vor să conducă trotinetele electrice în Capitală. Șoferii, dar și pietonii, deranjați de haosul creat de prezența trotinetelor electrice pe carosabil sau pe trotuar, așteaptă o schimbare. Iată despre ce reguli noi este vorba!

Un colaj cu trotinete electrice.
Autoritățile vor să introducă noi reguli de circulație pentru cei care vor să conducă trotinetele electrice în Capitală. | Shutterstock

Pentru a fluidiza traficul și a elimina haosul creat de trotinetele electrice, în România se vor impune câteva reguli noi pentru cei care vor să conducă trotinetele electrice. Autoritățile vor să impună câteva reguli în acest sens, printre care vârsta minimă pe care trebuie să o aibă oamenii ca să poată să închirieze o trotinetă electrică sau impunerea unei limite de viteză maximă cu care să circule, potrivit Spynews.

Citește și: Membrii Academiei Române și-au achiziționat trotinete electrice din bani publici. Cine a decis cumpărarea lor și cine le va folosi? Nu se știe

Noi reguli pentru trotinetele electrice. Proiectul pentru noul regulament trebuie aprobat în Consiliul General

Trotinetele electrice s-au transformat într-o atracție pentru pietoni, fiind la îndemână și totodată, la un preț avantajos. Însă, închirierea lor reprezintă un stres pentru șoferi, dar și pentru pietoni. Din acest motiv, autoritățile intenționează să introducă noi reguli în Capitală.

Este vorba despre stabilirea unei vârste minime de 14 ani, dar și despre impunerea unei limite de viteze de doar 25 km/oră. Noile reguli vor fi impuse dacă proiectul pentru noul regulament va fi aprobat în Consiliul General.

În schimb, specialiștii susțin că vârsta minimă ar trebui să fie de 16 ani, iar una dintre regulile obligatorii ar trebui să le impună oamenilor să poarte cască de protecție indiferent de vârsta pe care o au.

Citește și: Guvernul a reglementat circulaţia trotinetelor electrice

Proiectul prevede și cum ar trebui să fie dotate trotinetele electrice

Proiectul prezintă și câteva aspecte legate de dotările cu care ar trebui să vină trotinetele electrice, din punct de vedere tehnic. Acestea ar trebui să aibă un sistem corespunzător, funcțional, pentru direcție, dar și un dispozitiv de frânare eficient, dotat cu avertizare sonoră.

De asemenea, proiectul prevede și echiparea cu lumini pe timpul nopții, dar și un dispozitiv fluorescent-reflectorizant.

Citește și: Reguli noi pentru cei care folosesc trotinete electrice. S-a impus vârstă minimă și au interzis pe trotuar!

Într-un oraș din Europa oamenii primesc geci groase ca să se încălzează. Locul în care primarul a vrut să scape de factu... Accesoriile din ultimul portret al reginei Elisabeta a II-a, mai mult decât niște simple bijuterii frumoase. Ce povești ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x