Antena Căutare

Alocațiile copiilor nu pot fi majorate! Ministrul Muncii: „Nu am mai avut niciodată această situație”

Alocațiile copiilor nu pot fi majorate fără promulgarea bugetului de către președintele Klaus Iohannis, care a sesizat Curtea Constituțională a României pe legea bugetului, după cum a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. ​

Alocațiile copiilor nu pot fi majorate fără promulgarea bugetului de către președintele Klaus Iohannis, care a sesizat Curtea Constituțională a României pe legea bugetului, după cum a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. ​

„Nu am mai avut niciodată această situație, în care un șef de stat să blocheze bugetul țării. E o abordare pur electorală. Cred că din păcate dl președinte e dispus să-i facă pe români să sufere din interese personale. Vrea să blocheze creșterea alocațiilor pentru copii pentru a da vina pe Guvern că nu mai sunt bani”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Asigur pe toți pensionarii din România că acest guvern nu se va gândi să blocheze, să înghețe sau să scadă pensiile. Situația e gravă din punct de vedere al investițiilor. Dacă bugetul nu e promulgat, majorarea alocațiilor fără aprobarea și promulgarea bugetului nu se poate face. Nu avem fondurile necesare”, a mai spus Marius Budăi, la Digi24.

O ordonanță de urgență privind majorarea alocațiilor copiilor, de la 1 martie 2019, a fost adoptată în ședința de marți de către Guvern.

Conforma ordonanței, copiii cu vârsta de până la 2 ani vor primi 300 de lei lunar. Aceeași sumă va fi acordată și pentru copiii cu dizabilități, până la 18 ani. Tot de la 1 martie, cuantumul alocațiilor lunare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani va crește la 150 de lei, potrivit ordonanței.

„Totuși, pentru a nu ajunge să fim puşi în imposibilitatea de a aplica această Ordonanţa şi pentru a nu încălca Legea finanţelor publice, am modificat Ordonanţa pe articolul II şi am spus că va intra în vigoare începând cu drepturile aferente datei de 1 a lunii următoare celei la care se promulga Legea bugetului de stat. Este aşadar decizia domnului preşedinte dacă promulgă sau nu bugetul", a declarat anterior Marius Budăi.

Caz revoltător! Au sunat la 112 ca să ceară ajutor. Când au ajuns, polițiștii le-au dat chiar lor amendă!... Ultimă oră! Gripă, confirmată la o femeie vaccinată antigripal! Cu ce tip de virus a fost depistată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x