Antena Căutare

Secretul tulburător ce UCIDE în spitalele din România! „Din păcate, ne amintim de psiholog doar când cineva se sinucide” - VIDEO

Lipsa de consiliere psihologică poate ucide în spitalele din România, Un bărbat s-a sinucis la spitalul din Huşi, după ce i-a fost amputat un picior, fără a putea beneficia de consiliere psihologică în unitatea medicală. 

Din păcate, specialiştii spun că în România încă nu avem reglementări în ceea ce privește consilierea în spitale.

„Problema ar putea fi rezolvată la nivel legislativ, atunci când psihologul ar avea un statut în echipa medicală, aşa cum este firesc, şi cum este şi în Uniunea Europeană. Din păcate, la noi ne amintim de psiholog, doar atunci când cineva se sinucide”, a spus Liliana Luca, psiholog clinician, la Institutul de Psihiatrie Socola Iași.

Cel mai recent caz a fost la Huși. În urma cu trei zile, un bărbat de 57 de ani, abia ieşit din operaţie şi-a pus capăt zilelor.

Tragedia s-a produs la mai puțin de o oră după ce bărbatul a ieșit din operația de amputare a unui picior. Era internat la un salon de pe compartimentul de terapie intensivă. A reușit cumva să ajungă la fereastră, apoi a decis la gestul extrem.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și se fac cercetări pentrru a vedea împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment.

În urma anchetelor celor de la Direcția de Sănătate Publică au fost date deja primele sancțiuni.

„Asistenta medicală a fost sancționată cu amendă de 2000 de lei și unitatea sanitară cu 30.000 pentru lipsa procedurii privind consilierea psihologică a pacientului”, a spus Mihaela Toplicianu, consilier DSP Vaslui.

„Nu avea consiliere înainte, avea trecut consilierea pentru post operator. A avut consimțământ informat, semnat de el și toată pregătirea psihică a fost făcută de medicul chirurg și cel anestezist”, a spus Lucia Rotaru, manager al spitalului Huși.

Vecinii bărbatului sunt şocaţi şi nu înţeleg cum bărbatul a putut recurge la un asemenea gest.

Conducerea spitalului spune că se gândește să conteste amenda. Conform spuselor psihologilor, consilierea pacienţilor internaţi în spitale se face la recomandarea medicului curant, fară a fi obligatorie.

Tânără de 17 ani înjunghiată de fostul iubit în timp ce era cu actualul prieten... Zăpada creează probleme! Un autocar cu turiști români a rămas blocat în Bulgaria din cauza nămeților. Ce se întâmplă la ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x