Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Adela

Adio, pensii, pentru aceste persoane! Motivul pentru care rămân fără bani în această lună este de necrezut!

Mai multe persoane dintr-o comună din Prahova vor rămâne fără pensii în această lună, după ce poștașul care ar fi trebuit să le aducă banii a spus că a fost tâlhărit.

Ilustrație.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, poștașul din comuna Ariceştii Rahtivani, din Prahova, acuză că a fost tâlhărit de doi indivizi care i-au furat banii de pensii, aproximativ 40.000 de lei.

Poştaşul le-a declarat poliţiştilor că transporta banii cu maşina personală, iar într-o zonă mai retrasă din Ariceştii Rahtivani, două persoane i-au făcut semn să oprească.

Poştaşul a crezut iniţial că are de-a face cu doi tineri cu gânduri bune care chiar aşteptau un colet, motiv pentru care a deschis geamul maşinii şi a purtat un dialog cu aceştia. A fost însă lovit cu pumnul în faţă şi apoi atacat cu un cuţit. Hoţii au reuşit să fugă cu geanta plină cu banii de pensii şi s-au făcut nevăzuţi într-un stufăriş şi apoi pe un drum care duce spre comuna Măgureni.

Surse din anchetă susţin că sunt suspiciuni cu privire la acuzele poştaşului şi nu exclud nici varianta unei înscenări.

Bărbatul este cunoscut în zonă drept un împătimit al jocurilor de noroc, cu multe datorii. În plus, poştaşul se pare că a fost foarte confuz atunci când a fost audiat şi nu a fost capabil să dea amănunte cu privire la felul în care arătau cei doi hoţi în condiţiile în care jaful, dacă a existat, a avut loc pe timpul zilei. Mai mult, poştaşul nu a ştiut să precizeze câţi bani se aflau în geantă şi dacă a apucase să împart o parte din plicuri pensionarilor.

„În acest caz se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru tâlhărie calificată", au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.

Sesizarea incidentului a fost făcută, joi, la 112. La locul presupusului jaf au fost aduşi câini de urmă, dar fără rezultat. Ancheta este în desfăşurare

Recomandari