Antena Căutare

103 gradinite vor fi construite de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, a lansat licitatia pentru primele proiecte de crese/gradinite, care vor fi construite in judetele Buzau, Vrancea, Suceava si Botosani, in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Valoarea estimativa fara TVA a primelor doua loturi de gradinite este de 88,6 milioane de lei. MDRT achizitioneaza servicii de proiectare si lucrari de executie pentru un numar de 103 gradinite/crese, din care18 din judetul Buzau, 29 din judetul Vrancea, 26 din judetul Botosani si 30 din judetul Suceava.

Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut. Valoarea estimata maxima pentru fiecare judet este de 15.377.079 lei fara TVA pentru judetul Buzau, 23.726.419 lei fara TVA pentru judetul Vrancea, 22.765.426 lei fara TVA pentru judetul Botosani, respectiv 26.690.406 lei fara TVA pentru judetul Suceava. Valoarea estimata include costurile de proiectare si executie, precum si pe cele de finantare.

"Obiectivele de investitii au fost stabilite in functie de propunerile inaintate de autoritatile publice locale si in urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, in baza criteriilor de prioritizare prevazute de legislatia in vigoare. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investitii sunt de trei categorii, respectiv pentru crese/gradinite cu una, doua sau trei grupe de copii si sunt puse la dispozitie de MDRT", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Autoritatile publice locale beneficiare ale investitiilor sunt cele care identifica terenul pe care vor fi amplasate constructiile. De asemenea, tot ele vor realiza, la finalizarea investitiei, dotarile tehnico-edilitare.

Citeste si Jurnalul

FOTO: Intact Images

Sindicalistii din Garda Financiara ameninta cu declansarea grevei generale... Amenzi pentru spitalele private care nu ingrijesc pacientii saraci, aflati in stare critica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x