De mai bine de doi ani, de cand Ministerul Educatiei a decis sa comaseze si sa desfiinteze scolile cu prea putini elevi, copiii din comuna Rasca merg zilnic pe jos opt kilometri pana in localitatea invecinata. Pleaca la ora sase de acasa, insotiti de unul dintre parinti, prin rotatie. Cel mai greu le este prichindeilor de gradinita. La doar trei ani, obosesc imediat, asa ca cei mari trebuie sa-i ajute si sa-i duca in brate. Greu le e si parintilor care stau cu frica in san. In fiecare dimineata, isi petrec copiii cu privirea si se roaga sa ajunga cu bine la scoala. “Copiii se scoala la ora cinci dimineata. Se pregatesc pentru scoala si pe orice anotimp ei trebuie sa mearga pe jos. Sunt expusi in fiecare dimineata la pericol de animale salbatice, aici fiind zona de padure”, sustin parintii.
“Ajung la timp copiii din Rasca. Sunt foarte constiinciosi, ajung chiar cu o jumatate de ora inainte de inceperea programului”, afirma Florentina Nichitelea, dascalul celor mici.
Nicolae Tandra, primarul din Gura Ocnitei spune insa ca “singura problema cu privire la procesul de educatie care are de suferit se datoreaza mijloacelor de transport pe care nu-l avem. Deci daca s-ar putea sa ni se acorde un microbuz mai mic de opt plus unu locuri”.
Aproximativ 2.000 de microbuze scolare au fost repartizate in sate, de la minister. Din pacate nu sunt suficiente. Astazi, autoritatile din Vrancea au gasit totusi o solutie. Un microbuz de opt locuri de la un grup scolar din Focsani va fi transferat in zona. Mai mult, Inspectoratul Scolar a decis ca scoala din Rasca sa se redeschida, odata cu inceperea noului an scolar, de la 1 septembrie. In acest fel, copiii nu vor mai fi nevoiti sa parcurga zilnic kilometri intregi pana la scoala din comuna invecinata.
Accident spectaculos intr-o intersectie din Buzau! Trei masini s-au facut praf... Romanii si bulgarii reactioneaza la asa-zisa campanie anti-imigranti din Regat...