Antena Căutare

5 ani de închisoare pentru proprietarii și chiriașii care încalcă această lege. A intrat în vigoare la începutul lunii

Proprietarii și chiriașii din România riscă 5 ani de închisoare dacă încalcă sau permit încălcarea unei noi legi.

Galerie
Pedepse aprige pentru cei care încalcă legea | Shutterstock

O nouă lege, care a intrat în vigoare la începutul acestei luni, vizează proprietarii de apartamente, chiar și cele închiriate în regim hotelier, dar și pe chiriași.

Citește și: Ce ești obligat prin lege să faci facă ai deteriorat un produs din supermarket. Nu mulți știu asta

Pedeapsa cu închisoarea pentru proprietarii și chiriașii care nu respectă legea

De la începutul acestei luni, s-a introdus o nouă lege care vizează proprietarii de locuințe și chiriașii. Astfel că, aceștia riscă până la cinci ani de închisoare dacă tolerează consumul de substanțe interzise în locuințele lor.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Elevii care promovează examenul de Bacalaureat ar putea susține din nou cel puțin una dintre probe, pentru mărirea notei

Dacă află că s-au consumat substanțe interzise în locuințele lor și nu anunță imediat Poliția, riscă o condamnare penală. Pedeapsa poate ajunge până la cinci ani de închisoare.

Acest scenariu este valabil atât pentru apartamentele sau casele închiriate, cât și cei care își lasă prietenii să consume substanțele respective în propria casă.

Citește și: Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Despre ce este vorba și până când mai pot beneficia românii de ea

Aceste măsuri sunt menționate în legea introdusă la începutul acestei luni, care are ca scop înăsprirea pedepselor pentru șoferii care conduc băuți sau sub influența substanțelor interzise. În cazul acestora, este specificat faptul că vor rămâne fără permis de conducere pentru zece ani.

În cazul în care accidentul este soldat cu victime care își pierd viața, pedeapsa va fi condamnarea la închisoare între zece și 15 ani.

Citește și: Floare rară, declarată monument al naturii, a apărut în România. Dacă o rupi, riști amenzi usturătoare

Cei care vor fi prinși la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise nu mai pot fi sancționați doar cu amendă. Noua lege îi obligă pe judecători să decidă între condamnare cu suspendare și condamnare cu executare în astfel de cazuri.

În urma deselor cazuri grave din ultimul timp, în România, a început o ”luptă” pentru a opri acest fenomen. Consumul de substanțe interzise duce la din ce în ce mai multe cazuri mortale, mai ales în rândul tinerilor.

Citește și: Ce vei putea comanda gratuit în toate restaurantele și barurile din România. Nu vor mai avea voie să îți ceară niciun ban

Tocmai de aceea, în Parlament, se dezbat legi care să sancționeze drastic persoanele care tolerează consumul de substanțe interzise.

„Tolerarea consumului fără drept în asemenea locuri se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, este specificat în noua lege aprobată, potrivit unei surse.

Citește și: Supermarketurile din România ar putea fi închise peste weekend. Ce susțin comercianții

Conform sursei menționate anterior, în doar patru luni, oamenii legii au confiscat peste 500 de kilograme de droguri, aproximativ 500.000 de comprimate, 3,5 tone de masă vegetală de substanțe interzise și 4 tone de substanțe interzise dopante.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR, menționează următoarele cifre: „În primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate peste 6.364 de sesizări penale, o creștere cu 19,2% față de perioada similară a anului precedent.”

Mario Iorgulescu scapă de pedeapsa de 13 ani și 8luni de închisoare pentru omor.Decizia e definitivă, iar procesul va fi... Cod roșu de caniculă în acest weekend! Temperaturile vor atinge valori record pe 22 și 23 iunie 2024. Ce județe sunt viz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x