Antena Căutare

A fost decernat Premiul Nobel pentru Fizică 2018

A fost decernat Premiul Nobel pentru Fizică 2018. Află cine a obținut premiul Nobel pentru fizică și pentru ce studiu doar pe a1.ro.

A fost decernat Premiul Nobel pentru Fizică 2018
Premiul Nobel pentru Fizică | twitter.com

Astăzi, 2 octombrie 2018, la Stockholm are loc decernarea Premiului Nobel pentru fizică. Pentru mulți, fizica este una dintre cele mai importante științe naturale, ocupându-se cu studiul componentelor fundamentale ale materiei, dar și cu interacțiunile acestora.

Până astăzi au fost acordate 103 premii Nobel pentru fizică. Dintre toți cei 189 de premiați ai premiului Nobel pentru fizică, doar două dintre persoane sunt femei, Maria Goeppert-Mayer și Marie Curie. În anii 1916, 1931, 1934, 1940, 1941 și 1942 Premiul Nobel pentru Fizică nu a fost decernat.

Lawrence Bragg este cunoscut ca fiind cel mai tânăr laureat al acestui premiu, având vârsta de doar 25 de ani atunci când a obținut Premiul Nobel pentru Fizică alături de tatăl său în 1915. Cel mai în vârstă laureat a fost Raymond David Jr. care avea 88 de ani când a primit premiul pentru fizică,în 2002.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Fizică a fost acordat lui Rainer Weiss, Kip S. Thorne și Barry C. Barish. Aceștia au împărțit distincția pentru studiul lor despre detectarea undelor gravitaționale, dar și pentru conceperea și modernizarea detectoarelor de unde gravitaționale LIGO și VIRGO.

Anul acesta, câștigătorii Premiului Nobel pentru Fizică sunt Donna Strickland, Gerald Mourou și Arthur Ashkin. Aceștia au meritat acest premiu din plin datorită studiilor lor și invențiilor dezvoltate precum și a metodei lor de a genera pulsuri optice ultrascurte şi de înaltă intensitate. Cei trei oameni de știință au reușit să pună bazele unor instrumente de foarte mare precizie ce vor fi utilizate în multe ramuri industriale și chiar vor revoluționa medicina.

Sursă foto: Twitter Nobel Prize

Sursă de informare:https://www.nobelprize.org/

Stație nouă de metrou, în București! Ce schimbare uriașă anunță Primăria... Lovitură cruntă pentru România! Profeție șocantă lansată de Maria Ghiorghiu: ”Va reveni în forță și se va extinde în Ard...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x