Antena Căutare

A fost modificat ordinul care prevedea carantina la domiciliu. Ce se va întâmpla cu românii care vin din zone roșii

Persoanele care se vor întoarce în aceste zile din zone roșii vor intra în carantină instituționalizată, întrucât ordinul care prevedea plasarea în carantină la domiciliu a fost modificat. 

A fost modificat ordinul care prevedea carantina la domiciliu. Ce se va întâmpla cu românii care vin din zone roșii
A fost modificat ordinul care prevedea carantina la domiciliu. Ce se va întâmpla cu românii care vin din zone roșii

Așadar, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, din ordinul de ministru a fost eliminat paragraful care prevede persoanele testate pozitiv cu coronavirus, dar care nu au simptome, pot fi plasate în carantină la domiciliu.

În carantină la domiciliu ar urma să fie plasate persoane din zone roșii dacă sunt asimptomatice, dacă s-au depășit toate capacitățile de cazare și pe baza unei declarații pe propria răspundere că au condiții de separare completă de restul membrilor familiei, la domiciliu, a precizat Oana Grigore.

Ultima oră! Cinci noi decese cauzate de coronavirus în România. Sunt 392 de morți și 7.707 persoane infectate

Ordinul de ieri al Ministerului Sănătății instituia, în premieră, măsura carantinei la domiciliu. Ordinul publicat ieri în Monitorul Oficial prevedea că românii care revin în țară din așa-numitele zone roșii (Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie, Statele Unite, Turcia sau Iran, unde există transmitere comunitară extinsă a coronavirusului), care erau plasați până acum în centre de carantină, vor putea sta în premieră în carantină la domiciliu, "pe baza declaraţiei pe propria răspundere". Condiția era ca spațiul să permită carantinarea individuală sau în condiţii de separare completă de restul locatarilor în acelaşi domiciliu.

Reguli de respectat pentru a face cumpărături în siguranță pentru Paște

Care sunt țările care fac parte din zona roșie

Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Elveția, Turcia, Statele Unite și Iran sunt țări care fac parte din zona roșie. Astfel, toți românii care se întorceau din aceste zone erau plasați până acum în carantină instituționalizată pentru 14 zile. Cei care se întorceau din alte țări, mai puțin afectate de pandemie, erau plasați în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit Ordinului publicat ieri de Ministerul Sănătății, prin carantină se înţelege atât instituirea măsurii de carantină instituţionalizată (în spaţii special amenajate), măsurii de carantină la domiciliu, cât şi instituirea izolării la domiciliu.

Cele 3 categorii de persoane care puteaut fi plasate în carantină la domiciliu, conform variantei de ieri Ordinului Ministerului Sănătății, care a fost modificat, erau:

  • persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roşie).
  • persoanele asimptomatice confirmate cu coronavirus.
  • membri de familie asimptomatici confirmaţi cu coronavirus care se carantinează la acelaşi domiciliu.

Care este soluția optimă: tratament sau vaccin împotriva COVID-19? Exlicația lui Raed Arafat: "Crește imunitatea și limitează răspândirea"

Coronavirus în România, cifre oficiale

Până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 387 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 491 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 79.629 de teste.

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși după ce s-a revenit asupra deciziei de a permite prezența la Slujbele de În... Focar într-un sat din judetul Iași, după ce preotul și dascălul au mers în fiecare casă cu molifta de Paște! Slujitorii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x