Absolut incredibil. În două magazine din Buzău au fost găsite alimente expirate de 7 ani

Două magazine de cartier din oraş vindeau alimente și produse de uz casnic expirate de șapte ani. Un control de rutină al Poliţiei Locale Buzău a scos la iveală aceste nereguli grave.

Alimente expirate la Buzău

Două magazine de cartier din oraş vindeau alimente și produse de uz casnic expirate de șapte ani. Un control de rutină al Poliţiei Locale Buzău a scos la iveală aceste nereguli grave.

„Au fost verificate 5 societati comerciale, iar doua dintre acestea au fost sanctionate contraventional, in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 R, art. 1, lit. d – pentru expunerea spre vanzare a marfurilor fara specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat si lit. g – pentru omisiunea intocmirii si afisarii de catre operatorii economici a preturilor”, a transmis Poliția Locală.

În urma verificărilor efectuate de politiștii locali s-a constatat că unele produse erau expirate din anul 2010 (produse alimentare, produse cosmetice, produse de uz casnic și igienă personală, dulciuri, sucuri).

Ideea efectuării unui control la unitățile care vând produse alimentare le-a venit polițiștilor locali în preajma zilei de Sfântul Nicolae, atunci când buzoienii cumpără dulciuri și produse alimentare în cantități mai mari, informează presa locală.

Foto: reporterbuzoian.ro

Ultimele știri