Antena Căutare

Decizie scandaloasă! Acești elevi vor fi testați de trei ori, înainte să poată susțină Evaluarea Națională 2020

Anul acesta ne scoatem din vocabular expresia „febra examenelor". Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii au decis că o temperatura de 37,3 grade Celsius ii scoate pe elevi din sala de examen. Cum se va face testarea elevilor.

Doar trei zile mai sunt până la începerea examenelor, iar organizarea de anul acesta creează dispute între oficiali şi îngrijorare în rândul elevilor.

Cea mai controversată dintre măsuri este aceea care îi vizează pe elevii care la testarea cu termometrul non contact vor avea o temperatură de peste 37.3.

Ministerul a decis ca aceştia să fie testaţi de trei ori, la intervale de 3 - 5 minute, iar dacă şi ultima verificare indică o depăşire a limitei, elevii nu vor putea intra la examen.

O decizie contestată de Avocatul Poporului dar şi de elevi, care spun că măsura este discriminatorie şi nu există suficiente date care să arate că această temperatură este un semn clar de infecţie.

Evaluare Națională 2020. Subiecte cu grad de dificultate ridicat, anul trecut, la Matematică. Ce-i așteaptă pe elevi anul acesta?

Aceşti elevi, dar şi cei confirmaţi cu COVID-19 sau care se află în izolare, vor da examenele într-o sesiune special organizată în intervalul 22 iunie - 4 iulie.

170 de mii de elevi și familiile lor nu au un răspuns momentan.

Evaluare Națională 2020. Sesiune specială, în intervalul 22 iunie - 4 iulie

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie - 4 iulie.

La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Modele de Subiecte la Evaluarea Națională 2020. Ce a picat anul trecut la Limba Română: Genul dramatic le-a pus probleme elevilor

Evaluare Națională 2020. Ce se va întâmpla la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:

  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
  • Observarea clinică a simptomelor respiratorii.

La Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Reprezentanții Bisericii se pregătesc pentru reluarea slujbelor în interiorul lăcașelor de cult: „Nu se mai justifică li... Cine este scutit de autoizolarea la domiciliu după 15 iunie? Marcel Vela anunță încă o țară pe lista celor „sigure” | Vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x