Antena Căutare

Adriean Videanu a donat in iulie 2300 de lei la bugetul de stat, pentru diminuarea efectelor crizei

Finantele au primit in luna iulie "donatii" de peste 744.700 de lei, cele mai consistente sume venind din partea lui Constantin Claudiu Stafie – peste 22.000 de lei, urmat de Marian Turlea - 10.000 de lei si Radu Adrian- aproape 10.000 de lei. Seful Comisiei Nationale de Prognoza Ion Ghizdeanu a donat si el 2.100 de lei, in vreme ce ministrul Adriean Videanu apare cu o donatie de 2.300 de lei

Stafie este secretar de stat in Ministerul Economiei, el avand si functia de vicepresedinte in Consiliul Interministerial de Finantare, Garantare si Asigurare (CIFGA) la Eximbank.

Pe lista donatorilor apare pe pozitia a treia si seful de cabinet al ministrului, Marian Turlea, Directorul de cabinet al ministrului este Marian Turlea care a avut in aprilie un castig net de 19.750 lei, in conditiile in care salariul sau lunar este de 3.461 lei. Sumele provin din indemnizatiile primite in diverse consilii de administratie.

Potrivit declaratiei de interese, este membru in CA de la SC Eon Gaz Romania si SC Distrigaz Comfort SA, SC Hidrotehnica, membru in consiliul de supraveghere la SC Petrom OMV SA si administrator la SC Romaero SA.

Ministerul Finantelor Publice a deschis la Trezoreria Nationala contul 20.37.01.02 "Venituri ale bugetului de stat - Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice, prin care persoanele fizice pot dona bani la bugetul de stat. Banii pot fi donati fie prin numerar, la Trezoreria de domiciliu a persoanei care doneaza fonduri banesti, fie prin ordin de plata, prin care donatorii achita sumele in contul deschis la Trezorerie.

"Ramane la latitudinea celor care doneaza banii sa decida daca vor sa fie facute publice sumele pe care le doneaza si numele acestora. La rubrica "Codul de identificare fiscala" se va inscrie CNP-ul persoanei fizice donatoare in cazul celor care doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate, sau codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului in cazul in care donatorii nu doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate", se mai arata intr-un comunicat al Finantelor

Reprezentantii Ministerului de Finante arata ca donatiile pot fi achitate de catre persoanele fizice si prin intermediul angajatorilor, in limita maxima a sumelor datorate de angajator acestora, pe baza dispozitiei scrise a donatorilor, care vor preciza cuantumul sumelor care se doneaza. Sumele donate prin intermediul angajatorilor vor fi achitate de catre acestia, pe baza de ordine de plata, intocmite distinct pentru fiecare donator.

Sumele adunate in contul deschis la Trezoreria Nationala se constituie drept venituri la bugetul de stat si vor fi luate in calcul la rectificarile bugetare.

VIDEO! Furtuna de proportii in Bucuresti... INS: Populatia Romaniei a scazut de cinci ori mai mult in iunie 2010, fata de iunie 2009...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x