Căutare Live

Afacerile și credința? Dă, Doamne! Și-a făcut acasă fabrică ilegală de lumânări. Ce au descoperit polițiștii în locuința unui preot

Credința și afacerile au mers mână-n mână pentru un slujitor al Domnului din județul Vrancea, care i-a făcut concurență neloială Bisericii. Potrivit Ziaruldevrancea.ro, în locuița acestuia a fost găsită o instalație ilegală cu ajutorul căreia fabrica lumânări. 

ziaruldevrancea.ro

Credința și afacerile au mers mână-n mână pentru un slujitor al Domnului din județul Vrancea, care i-a făcut concurență neloială Bisericii. Potrivit Ziaruldevrancea.ro, în locuița acestuia a fost găsită o instalație ilegală cu ajutorul căreia fabrica lumânări.

Un slujitor al Bisericii este suspectat că făcea concurenţă neloială Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, instituţie care deţine monopol în ceea ce priveşte fabricarea lumânărilor de cult. Sursa citată scrie că preotul Nicolae Poiană, de la Suraia, este în centrul unui scandal legat de deţinerea unei instalaţii clandestine pentru producerea lumânărilor.

Din primele informaţii „la data de 26 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vrancea au depistat patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 38 si 52 de ani, care în perioada 2012- mai 2016, ar fi produs şi comercializat lumânări similare celor vândute în lăcaşurile de cult, fără a deţine autorizaţie în acest sens. Astfel, astăzi au fost efectuate șase percheziţii domiciliare, ocazie cu care în comuna Suraia la domiciliul unui dintre bărbaţi, a fost găsită o instalaţie pentru fabricarea lumânărilor (aflată în funcţiune), materie primă folosită la fabricarea acestora, precum şi cantitatea de 505 kg produs finit (lumânări). De asemenea, în urma percheziţiilor au mai fost ridicate in vederea continuarii cercetărilor şi sumele de 6620 lei şi 1130 euro.

În urma documentării activităţii infracţionale s-a mai stabilit faptul că lumânările astfel obţinute erau comercializate pe raza judeţelor Vrancea, Buzău şi Bucureşti. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Vrancea.

iPhone 8, un smartphone surpriză, din sticlă. Când va urma să fie lansat... Moartea patronului de la Hexi Pharma, în continuare învăluită în mister! Singurul martor care ar fi văzut impactul a dis...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri